Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/02/2010

Vilanova i la Geltrú posa en marxa el primer punt de servei per aturats a Catalunya fora d'una oficina

El director del SOC i l'alcalde de VNG, al Punt de Servei de l'IMET El director del SOC i l'alcalde de VNG, al Punt de Servei de l'IMET

El director del SOC reitera l'aposta de la Generalitat de combatre l'atur treballant conjuntament amb els municipis a través dels Plans d'Ocupació i la formació.

L'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET), disposa del primer Punt de Servei (PAS) de Catalunya fora d'una oficina del SOC. El director del Servei Català d'Ocupació, Joan Josep Berbel, ha visitat aquest matí l'IMET, i ha parlat del treball conjunt entre l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Generalitat. Berbel ha parlat especialment de la 'inversió històrica en polítiques d'ocupació que fa aquest any la Generalitat per demostrar que la lluita contra l'atur és una prioritat.' El govern català ha donat a conèixer fa pocs dies que augmentarà en 100 milions d'euros la dotació per a plans d'ocupació. Aquests plans es duen a terme conjuntament amb els ajuntaments catalans.

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, s'ha felicitat especialment per aquest acord respecte els plans d'ocupació. 'Malgrat la crisi i les seves repercussions en les finances públiques, la Generalitat ha fet un esforç per prioritzar la creació d'ocupació des dels ajuntaments'. Elena també ha destacat el treball conjunt amb el SOC en altres projectes.

El nou PAS, que es troba al vestíbul d'entrada de l'IMET, ha rebut ja 200 visites en els dies que porta en funcionament. El dispositiu permet un accés més directe i eficient de la ciutadania a les tramitacions i la informació que gestiona el Servei Català d'Ocupació. L'objectiu es poder agilitzar els tràmits que es desenvolupen a les Oficines de Treball ja que mitjançant aquest punt es poden realitzar i accedir a diferents tràmits com el catàleg de prestacions per desocupació; la renovació de la demanda; l'obtenció d'alguns informes d'ocupació; consultar i canviar la situació administrativa de l'usuari i obtenir informació sobre cursos de formació i ofertes de treball. 

Visita director del SOC 2

El director del Servei Català d'Ocupació ha parlat també del trasllat de les oficines al nou espai a la rambla d'Arnau de Vilanova, explicant que ja s'han iniciat les obres d'adequació de l'espai i que es previst que a l'estiu l'oficina ja funcioni en el nou emplaçament. Berbel ha visitat també la nau de formació aeronàutica, un dels àmbits destacats en l'oferta formativa de l'IMET.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00