Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/02/2012

Es reuneix el comité d'avaluació i seguiment del Projecte d'Intervenció Integral del Nucli Antic

Trobada dels membres del Comité, aquest matí    Trobada dels membres del Comité, aquest matí

El projecte, que ha estat prorrogat fins al 31 de desembre de 2012, destinarà enguany 300 mil euros a la promoció del barri en aspectes culturals, socials i econòmics

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha presidit aquest matí una de les darreres reunions del Comitè d'Avaluació i Seguiment del Projecte d'Intervenció Integral del Nucli Antic.

Aquest Comitè és l'òrgan de seguiment estipulat per la Llei de Barris, el qual es reuneix periòdicament per avaluar les accions que es duen a terme en el marc del PINA. Està format pels responsables de l'Oficina de Gestió del programa de Barris, dels serveis territorials de programes del SOC, i de la Unitat de Coordinació de l'Incasol, així com també per regidors i tècnics de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i entitats del Nucli Antic.

En la trobada d'aquest mati s'ha donat a conèixer el conjunt d'accions que s'han realitzat durant l'any 2011 i principis de 2012, la majoria de les quals han estat dirigides a la promoció del Nucli Antic, en la seva vessant cultural i econòmica, de les que destaquen les visites guiades, la nova senyalització patrimonial, la carta de colors o la reedició del mapa comercial del barri. En un àmbit més social destaca la realització de projectes com el taller d'envelliment actiu per a gent gran, casal i reforç escolar per a infants, cursos de català i de coneixement de l'entorn per a persones nouvingudes, el banc del temps o la formació per a dones en situació d'atur. En aquest sentit també es van desenvolupar diversos plans d'ocupació finançats pel Servei d'Ocupació de Catalunya.

El projecte del PINA per aquest 2012 compta amb un pressupost de 300 mil euros, els quals es destinaran a projectes relatius a la promoció comercial, com la mobilització dels immobles comercials vuits, tal i com s'ha fet des de l'Oficina Local d'Habitatge, amb els pisos buits, la promoció cultural, mantenint les visites i rutes guiades, integrant equipaments com l'Auditori o la Sala, així com potenciar i conservar espais patrimonials com el Museu Papiol o la Casa Mir. Altres projectes per aquest any seran la participació activa en iniciatives de caire social i ciutadà i mantenir els acords amb el SOC en relació als Plans d'Ocupació.

Els responsables de l'oficina de Gestió del Programa de Barris han mostrat el seu convenciment alhora de seguir impulsant aquests programes arreu de Catalunya, tot i que hores d'ara no hi ha cap data per una nova convocatòria. Una situació que, en el moment que es produeixi, obriria les portes al govern de la ciutat per poder tornar a presentar-se i demanar el Projecte d'Intervenció Integral al Barri de Mar, tal i com ja es va fer l'any 2010.

Un cop acabada la reunió, a la qual també hi han assistit les regidores de Serveis Viaris i Cultura, Glòria Garcia i Marijó Riba, respectivament i els regidors d'Urbanisme i Promoció de Ciutat, Joan Giribet i Gerard Figueras, respectivament, els assistents han realitzat una visita a diferents indrets del Nucli Antic, com l'Auditori Eduard Toldrà o l'Orfeó Vilanoví, la façana del qual ha estat recentment rehabilitada.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00