Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/06/2011

La Sala acull l'exposició 'Arxiu Diògenes' de Carles Arnal

Carles Arnal comentant la seva obra  Carles Arnal comentant la seva obra

La mostra, que es va inaugurar ahir al vespre i es podrà visitar fins el 25 de setembre, pretén ser un petit mirall sobre la idiosincràsia personal de l'autor i la construcció del seu arxiu d'objectes

L'exposició Arxiu Diògenes, del vilanoví Carles Arnal, ja es pot visitar al Centre d'Art Contemporani La Sala després de que ahir s'inaugurés de manera oficial amb una bona afluència de públic.

L'acte va comptar amb la presència de Marijó Riba, regidora de Cultura, que va definir a Arnal com un "artista outsider, que està fora dels circuits convencionals", i va destacar que el fet de que els elements que utilitzi siguin reciclats "és una lliçó per a tots nosaltres". A més a més, Riba va voler remarcar l'objetiu de La Sala de ser un espai on els autor locals puguin exhibir la seva producció artística. 

Inauguració de l'exposició 'Arxiu Diògenes' de Carles Arnal
Per altra banda, Ricard Planes, comissari de l'exposició, va definir Arnal com un "artista amb molta consciència" i va destacar que aquesta exposició, dividida en un espai caòtic i un altre de reflexió, "no deixa indiferent a ningú".

Arxiu Diògenes vol ser un petit mirall sobre la idiosincràsia personal de l'autor i la construcció del seu arxiu d'objectes, així com una modesta reflexió sobre l'acte de crear, a partir de la formulació del caos per assolir un autoaprenentatge i, així mateix, per constatar i materialitzar alguna realitat no imaginada. 

Exposició 'Arxiu Diògenes' de Carles Arnal
La base de la proposta serà també desxifrar el joc racionalista inherent a les escultures de gran format que elabora l'artista, a banda de fer una pinzellada a peces de matèria orgànica i de treball informalista de l'autor. Inscrit dins les corrents dels artistes outsiders i d'art brut, Carles Arnal ha anat configurant la seva proposta artística normalment fora dels circuits convencionals, un fet que li ha proporcionat més llibertat però també alguns cops l'ha fet menys visible.

Arxiu Diògenes pivota sobre dos eixos: reflectir la personalitat d'acumulació de materials de l'artista i recrear una espècie d'estudi - taller dins la mateixa sala d'exposicions, convertint l'espai expositiu en un estudi obert on poder veure el procés de construcció de les peces.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00