Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/05/2014

Alumnes dels centres educatius vilanovins exposen les seves preguntes als membres del Govern

La trobada es va fer al Saló de Plens de l'Ajuntament La trobada es va fer al Saló de Plens de l'Ajuntament

Neus Lloveras, Glòria Garcia, Blanca Albà, Marijó Riba i Joan Giribet responen les consultes que els adrecen 42 estudiants que han participat en el PAE "Coneix el nostre Ajuntament"

Un total de 42 alumnes de diversos centres educatius de la ciutat van poder plantejar aquest dilluns al matí a l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, i a les regidores Glòria García, Blanca Albà, Marijó Riba i al regidor Joan Giribet tot un seguit de qüestions referents a Vilanova i la Geltrú. Es tracta de la trobada que anualment fan estudiants que han participat en el PAE "Coneix el nostre Ajuntament" amb membres de l'equip de Govern municipal al Saló de Plens.

Enguany han participat en l'activitat, desenvolupada entre els mesos de gener i març de 2014, 25 grups de nens i nenes de 13 escoles de primària de la ciutat. Han estat més de 600 nens i nenes els qui l'han pogut realitzar.

En la trobada d'ahir, hi van prendre part 2 representants de 21 dels grups participants de 12 escoles, qui van fer fins a 42 preguntes diferents a l'equip de Govern, entre les quals hi havia: si era possible la construcció d'un nou skate park a la ciutat; com es podria millorar el civisme a VNG; com està l'economia municipal; com es podria solucionar el tema de la contaminació del medi ambient a Vilanova i la Geltrú; per què no hi ha una piscina pública descoberta amb zona verda i pícnic, per què no hi ha més carrils bici, o sobre el projecte de la plaça del Port. Altres anaven encaminades a conèixer el funcionament del propi Ajuntament: com es trien els regidors/es de la ciutat; si és difícil la seva tasca, o qui governa la ciutat si l'alcaldessa es posa malalta. I també es van plantejar problemàtiques socials: què fa l'Ajuntament si fan fora una família de casa seva, o per què no es fa un menjador social.

"Coneix el nostre Ajuntament" és un programa que pretén aprofundir en la història de la institució i donar a conèixer l'organització política i administrativa de l'ajuntament. Està adreçat a alumnes d'Educació Primària, 4t, 5è i 6è i s'estructura en dues sessions. La primera es realitza a l'aula i a partir d'un taller en grups dirigit per tècnics i tècniques municipals es dóna una visió als infants de com funciona i com s'organitza l'ajuntament.

La segona activitat es realitza al mateix edifici consistorial, on prèviament es fa una explicació de la història de la plaça de la Vila. Un cop a dins de l'ajuntament, veuran on es troba ubicada l'OAC (Oficina d'Atenció a la Ciutadania) i quins són els serveis que s'hi presten. Visitaran la planta noble i coneixeran una mica millor els personatges vilanovins que hi ha retratats, el vitrall obra d'Enric Cristòfol Ricart, la sala de Comissions (ara Sala Roig Estradé), l'antic despatx de l'Alcaldia i el Saló de Plens. Un cop aquí, els nens i nenes esdevenen regidors i regidores per un dia i tracten, debaten i voten les propostes que han preparat en el taller a l'aula.

L'objectiu d'aquesta experiència és aprofundir en el funcionament democràtic de l'administració local, donar a conèixer l'organització política i administrativa de l'ajuntament, el funcionament del sistema democràtic i conèixer de manera pràctica com es prenen les decisions en un ajuntament.

- Galeria d'imatges
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00