Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/01/2017

El Consell d'Administració de Neàpolis aprova iniciar el tràmit per rescindir el contracte de lloguer amb Edicions Comarca 17 SL, empresa editora del Diari de Vilanova

L'inici del procediment administratiu compta amb l'aprovació de tots els grups municipals presents en el consell d'Administració de l'Agència Publica d'Innovació

El Consell d'Administració de Neàpolis ha aprovat per assentiment i de forma unànime iniciar els tràmit per rescindir el contracte de lloguer dels espais que l'empresa Edicions Comarca 17 SL ocupa a l'edifici de l'Agència Publica d'Innovació. L'empresa, actual editora del Diari de Vilanova, no ha regularitzat els pagaments pactats en el contracte de lloguer durant el present exercici.

L'Ajuntament va intervenir per ajudar l'empresa editora del setmanari local el juny de 2015 tot facilitant el trasllat de la seva redacció a l'Agència Pública d'Innovació Neàpolis. Es donava així compliment a un acord del ple de l'Ajuntament.
Els successius canvis produïts en l'estructura de l'empresa han comportat haver de negociar amb interlocutors diferents les condicions contractuals donant com a resultat que Edicions Comarca 17 SL no ha fet front a cap dels compromisos adquirits ni ha presentat cap pla o proposta per liquidar el deute.

Al llarg de l'exercici, l'Ajuntament ha realitzat altres gestions sempre orientades a desllorigar les dificultats de liquiditat de l'empresa. Accions que no han aconseguit els resultats esperats.
L'Ajuntament preveu i vetlla per donar suport a l'activitat econòmica local i als agents que conformen el teixit productiu del municipi. Conscients de la fragilitat que la conjuntura econòmica ha generat en alguns d'aquests agents econòmics i socials a la ciutat, l'administració pública ha fet tot el que ha estat al seu abast per contribuir a reconduir la situació d'atzucac. L'evidència que aquesta situació pot dilatar-se en el temps obliga a iniciar el procediment de rescissió del contracte.

L'inici del procediment administratiu, que compta amb l'aprovació de tots els grups municipals presents en el consell d'Administració de l'Agència Publica d'Innovació, obre un termini de cinc mesos abans d'haver d'executar el desallotjament. Aquest podria aturar-se de forma immediata en el cas que els deutes fossin saldats. Des de l'Ajuntament es manté l'esperança que aquesta decisió actuï com un revulsiu sobre l'empresa editora per què aquesta cerqui alternatives viables a l'actual situació.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00