Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/08/2011

Darrera visita comentada a l'exposició 'Cardona Torrandell. Trajectòries. El llegat Cardona Zarzoso

Entrada al Museu Balaguer   Entrada al Museu Balaguer

Aquesta setmana s'ha realitzat també la darrera visita guiada a la cúpula del Museu Balaguer

El dijous 25 d'agost a les 19.30 h tindrà lloc l'última visita comentada a l'exposició Cardona Torrandell. Trajectòries. El llegat Cardona Zarzoso, que des de finals de juny es pot veure a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.

La mostra presenta, per primera vegada, un conjunt de trenta-set obres d'aquest artista que el Museu Balaguer va rebre en llegat pòstum l'estiu de l'any 2008.

Els quadres exposats són els treballs que va realitzar Armand Cardona entre els anys 1951 i 1974, en els que es troben representats alguns testimonis dels cicles més importants de la seva trajectòria artística. Hi ha exemples de petits olis sobre taula dels inicis de l'artista, poc coneguts, i múltiples imatges de gats, barques, màquines, testes, contemplacions espacials, molt comuns en el seu repertori.

Com a peces remarcables cal esmentar el quadre que porta el títol de Djamila (personatge inspirat en el llibre de Simone de Beauvoir i Gisèle Halimi Djamila Boupacha. Proceso a la tortura), per la qual l'autor sentia una especial estimació, i també el collage La bandera del Vietcom. Testimonis de la presa de posició de l'artista vers els conflictes bèl·lics, en els quals denuncia les atrocitats, en aquest cas, de les guerres d'Algèria i del Vietnam.

L'exposició es podrà visitar fins al diumenge 25 de setembre. 


Cúpula del Museu Balaguer

D'altra banda, aquesta setmana s'ha realitzat la darrera visita guiada de la temporada al Museu i a la cúpula del Balaguer, una experiència que ha tingut una molt bona acollida de públic i que es repeteix cada estiu. La visita acaba amb una copa de cava als jardins del Museu.

Consulta l'àlbum fotogràfic
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00