Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/03/2012

Primeres visites a VNG de representants d'empreses tecnològiques del MWC

 La fira de la telefonia mòbil ha situat VNG en el mapa de la telefonia mòbil intel·ligent         La fira de la telefonia mòbil ha situat VNG en el mapa de la telefonia mòbil intel·ligent

Finalitzada la fira mundial de telefonia mòbil ja hi ha hagut contactes i visites amb empreses i institucions interessades amb tot el que ofereix la capital del Garraf

El Mobile World Congress de Barcelona va fer possible que durant quatre dies l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de Neàpolis, donés a conèixer el seu potencial com a ciutat de referència en l'àmbit de les TIC i com a pol d'atracció de noves empreses. Durant el congrés es van realitzar trobades 'face to face' amb més de 50 representants d'institucions i empreses que volen aprofitar la designació com a capital mundial del mòbil de Barcelona per implantar-se a prop de la capital catalana.

D'algunes d'aquestes trobades van sortir en els dies posteriors visites i contactes a la ciutat per conèixer instal·lacions i equipaments. A tall d'exemple, dijous passat, darrer dia de celebració del congrés, va visitar Vilanova i la Geltrú una delegació de l'entitat Mobil Forum Content. Aquesta associació engloba més de 260 empreses del sector de tecnologia mòbil del Japó que van contactar amb empreses locals i investigadors de la UPC i van visitar Neàpolis i diversos equipaments de la ciutat.

El MWC també va fer possible la trobada entre l'Ajuntament de VNG-Neàpolis i Telecentre.org. Els representants d'aquest programa que desenvolupa la Fundació Telecentre.org, que aplega mes de 600.000 telecentres d'arreu del món, també van ser a la nostra ciutat la divendres de la setmana passada per conèixer Neàpolis i entrevistar-se amb emprenedors del Cowork, empreses, equip directiu de l'EMAID i investigadors de la UPC.

L'equip de Govern vilanoví ha valorat la participació de VNG en el Mobile World Congress molt positivament. Segons ha afirmat l'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, amb la participació de Neàpolis hem "situat Vilanova i la Geltrú com a ciutat emprenedora que vol basar el seu model productiu en les noves tecnologies".

Neus Lloveras també ha destacat el fet que "tenim la possibilitat de participar en projectes estratègics que vol impulsar la Generalitat". Segons l'alcaldessa de VNG ara "s'obre una nova via de treball que ens obligarà a ser proactius, sortir i moure'ns".

També ha fet balanç del MWC la regidora de Societat de la Informació, Ariadna Llorens qui ha valorat la visita d'algunes delegacions d'empreses japoneses, australianes i filipines a la ciutat. Segons Ariadna Llorens, ha estat molt positiu anar de la mà de la Generalitat i vincular-se a l'onada de Barcelona com a capital del mòbil per portar Vilanova i la Geltrú a la finestra de les TIC.

Sobre la possibilitat que a mig i llarg termini pugui implantar-se alguna nova empresa a la ciutat, la regidora de Societat de la Informació ha manifestat "confiança en l'objectiu de tenir èxit en la implantació d'alguna de les empreses que han mostrat interès per la nostra ciutat". Hores d'ara, ha continuat explicant la regidora de Societat de la Informació, hi ha moltes oportunitats que cal anar treballant per a que esdevinguin realitat. En aquest sentit, Ariadna Llorens creu que "les empreses valoren que hi hagi una massa de treballadors vinculats al sector TIC i al disseny". Aquest fet, segons la regidora Llorens, "es molt específic de Vilanova i la Geltrú i ens fa molt competitius".

Durant la celebració de la fira mundial de la telefonia mòbil i, aprofitant la presència de diferents institucions com universitats i centres tecnològics, els regidors del Govern municipal i responsables de Neàpolis van establir pre-acords de col·laboració amb universitats europees i catalanes en relació a nous projectes relacionats amb l'emprenedoria i la telefonia mòbil. Entre aquestes, cal destacar la visita aquest dimecres de responsables de la Salle Technova, per gestionar projectes comuns d'emprenedors tecnològics i internacionalització de projectes i coordinar la recerca de finançament per a emprenedors i empreses tecnològiques.

Finalment i, aprofitant l'estret vincle de col·laboració assolit amb la Generalitat de Catalunya arran de la participació de Neàpolis al Pavelló Català del MWC, hi ha la voluntat d'establir aliances estratègiques amb l'Institut Català de les Indústries Culturals de la Generalitat enfocat al desenvolupament de projectes de creació i disseny de videojocs i e-learning.

VNG, al mapa català de tecnologia mòbil
Entre els objectius del Govern municipal alhora d'apostar per la presència de Nèapolis al MWC hi havia la voluntat de captar noves inversions per a la ciutat, però també es pretenia fer visible Vilanova i la Geltrú en el mapa català del sector tecnològic.

Sobre aquesta qüestió, el regidor de Promoció Econòmica, Turisme i Comunicació i Premsa, Gerard Figueras, s'ha mostrat satisfet pel seguiment que ha tingut la participació de VNG en aquesta fira per part dels mitjans locals, comarcals i nacionals. Segons Figueras, el Govern municipal "valora la presència de VNG al congrés que ha estat àmpliament difosa a tots nivells". A banda d'aquest ressò comunicatiu, Gerard Figueras ha destacat els contactes empresarials que han servit per fer llistat de les empreses interessades amb la nostra ciutat. Amb l'objectiu de captar noves inversions, Figueras ha dit que "estem preparant mesures i condicions atractives que puguin afavorir la instal·lació d'aquestes empreses a la ciutat".

A més, el regidor de Promoció Econòmica ha afirmat que "totes aquestes accions responen a l'estratègia clara que té el govern de posicionar VNG com a smartcity" i ha posat com a exemple la participació en algunes proves pilot vinculades a la gestió del servei de taxi i dels aparcaments. 


Totes les notícies del MWC
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00