Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/10/2011

El periodista Rafael Nadal presenta a Vilanova i la Geltrú el llibre 'Els mandarins'

   Rafael Nadal Rafael Nadal

La biblioteca Armand Cardona acollirà la presentació de l'obra, aquest divendres a les set de la tarda

Aquest divendres 7 d'octubre, a les 19h, la Biblioteca Armand Cardona Torrandell acollirà la presentació del llibre Els mandarins, darrera obra publicada pel periodista Rafel Nadal. L'acte, a banda de comptar amb la presència del propi autor, serà presentat per la també periodista Cati Morell.

Els mandarins, publicada aquest 2011, és un recull d'escenes viscudes pel periodista Rafel Nadal (que actualment treballa per La Vanguardia, TV3 i RAC1) que reflecteixen la personalitat de diversos personatges que han ostentat –d'una manera o altra- el poder en la societat actual.

Amb un estil precís i agut, Els mandarins és un gran llibre de retrats que reflecteixen la personalitat del poder en la societat actual i que s'apropa a personatges tan rellevants com els presidents Jordi Pujol, José Montilla o Pasqual Maragall, el Rei Joan Carles I, els prínceps Felip i Letícia o empresaris com Javier de la Rosa o Antonio Asensio.

Des de la posició privilegiada que atorga la pràctica del periodisme i la direcció d'una de les capçaleres més importants de Catalunya, Rafel Nadal ha tingut accés a moments íntims i reveladors d'algunes d'aquestes personalitats de l'àmbit polític, empresarial i cultural de dins i fora de Catalunya.

Els mandarins és, doncs, la seva visió personal d'unes figures poderoses amb qui ha passat estones llargues i intenses. Des de presidents de la Generalitat fins a polítics que mouen els fils a l'ombra, passant per empresaris destacats o membres de la família reial espanyola, Nadal desvela detalls de la personalitat més desconeguda i singular d'aquests 'mandarins' i els converteix en un retrat incisiu de les passions de la nostra política recent.

Rafael Nadal i Farreras (Girona, 1954) escriu a La Vanguardia i col·labora habitualment a RAC1 i TV3. Ha estat director d'El Periódico de Catalunya de maig del 2006 a febrer del 2010, període durant el qual el diari va rebre, entre d'altres, el Premi Nacional de Comunicació (2008), el premi al millor diari d'Europa de l'European Newspaper Congress (2008), el premi a la millor portada de l'any de la Society for News Design (2007) i el premi al millor disseny d'Espanya i Portugal, de la SND (2007). Anteriorment havia treballat en els principals diaris del país i ha ocupat diferents càrrecs de responsabilitat en empreses editores i grups de comunicació.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00