Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/07/2013

Xerrada sobre 'La nit' a càrrec d'Humbert Ruiz a la biblioteca Armand Cardona Torrandell

La nit i  la seva descendència La nit i la seva descendència

L'activitat s'inclou en el cicle que aquest equipament dedica aquest mes de juliol a la nit

Dijous 11 de juliol, a les 18.30 h, la biblioteca Armand Cardona acull la xerrada La nit i la seva descendència: una visió de la nit des del pensament mitològic greco-romà, a càrrec d'Humbert Ruiz, professional de la filosofia i soci de Mímesis: consultora filosòfica.

La sessió s'iniciarà amb una breu introducció a pensament mitològic. Pensament mitològic entès com a corpus de coneixement d'una cultura (religió, llengua, moralitat, organització social, sabers tècnics...) present a totes les cultures (orals). Alguns trets comuns quant al contingut i la forma d'expressió.

A continuació s'introduirà la mitologia (i filosofia) grega i l'evolució romana fins al cristianisme: Del mite al logos? Per al ponent gran part del pensament mitologic-religiós pot estar superat, i per fer veure això es recorrerà a les principals fonts gregues escrites: Sòcrates, Hesíode, Homer, Plató...

Per cloure l'acte, Humbert Ruiz realitzarà una aproximació a la nostra realitat més local referint-se als quadres amb motius mitològics que es troben a la Masia Cabanyes (CIRMAC) i a la relació que aquests tenen amb el romanticisme.

Humbert Ruiz, expert en el món de la filosofia i soci de Mímesis, està especialitzat en dinamitzar cafès filosòfics, gestió ètica, economia social, filosofia d'empresa i coneixement. Llicenciat en filosofia per la UB, també ha cursat un postgrau d'Economia cooperativa a la UAB i ha col·laborat com adjunt a direcció de projectes d'AEDME (Asociació Española para el Desarrollo del Mecenazgo) i com a documentalista al Pla Estratègic Metropolità de Barcelona.

Aquesta activitat s'inclou en el cicle que la biblioteca Armand Cardona ha dedicat aquest mes de juliol a la nit, i que es complementa amb l'exposició La nit, que es pot visitar a la pròpia biblioteca fins al 28 de juliol.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00