Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/07/2014

L'Ajuntament manté el compromís de portar al Ple un acord sobre la situació de la piscina i el parc del Garraf

   Neus Lloveras, Alcaldessa de VNG Neus Lloveras, Alcaldessa de VNG

Neus Lloveras assegura que no acceptaran que la concessionària traspassi línies vermelles com el pagament de sous i el manteniment del servei

L'Alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha explicat que les reunions amb l'empresa concessionària del CEM Parc del Garraf i l'Esportiu la Piscina, per tal d'acordar el Pla de Viabilitat que ha de garantir el servei al municipi, estan sent molt complicades.

Segons ha dit, les negociacions que es venen realitzant des de fa molts dies no van bé, perquè els interessos d'uns i altres no són els mateixos i hi ha postures molt diferents. En aquest sentit, Lloveras ha dit que ha tingut molta paciència, i que no acceptarà segons quines condicions de força, com posar per enmig de la negociació el salari dels treballadors. "Com Ajuntament volem deixar clar que el servei és una concessió i que per tant és aquesta empresa qui ha de pagar els seus treballadors. Son els responsables del servei i dels treballadors, una responsabilitat que en aquest moment no està garantida i que per tant caldrà veure com acaba. La negociació no es desencallarà sinó es soluciona el deute amb els treballadors. Per nosaltres hi ha dues línies vermelles, la primera és sobre el pagament dels salaris i la segona sobre el manteniment del servei, i no acceptarem que ningú les traspassi". L'Alcaldessa ha explicat que des del darrer ple, s'han fet reunions diàries per desencallar la situació, i que també s'han estat reunint tant amb els representants sindicals com amb els mateixos treballadors.

Neus Lloveras ha volgut recordar que fa quinze mesos que es treballa en el Pla de Viabilitat, que s'havia de portar al Ple de juliol per a la seva aprovació, però que davant de la situació d'impagament per part de la concessionària als seus treballadors, el Ple Municipal va aprovar a principi de mes un acord per al refinançament del deute amb Bankia, amb la condició que l'empresa faria efectiu l'import total de les nòmines. "Vem haver de fer un gest que no ens agradava, ja que creiem que el Pla i el refinançament havien d'anar junts. Però vem decidir separar-ho ja que teníem el compromís de l'empresa que faria els pagaments. Un compromís que, com s'ha vist no han acomplert. Un cop aprovat pel Ple existien mecanismes pactats amb Bankia per tal que la concessionària pogués pagar els sous de manera immediata, però no els van utilitzar".

Davant aquest incompliment i a causa de la poca entesa en les negociacions, l'alcaldessa ha confirmat que en el Ple de juliol “el Govern municipal portarà un acord, en un sentit o altre. Els termes del document dependran de com resultin les negociacions d'aquests darrers dies”.

Neus Lloveras ha explicat que el redactat del Pla de Viabilitat preveu un seguit de mesures per fer viable la concessió, com el refinançament del deute, les inversions, les mesures organitzatives o el seguiment i control del propi Pla, a través d'una comissió mixta. Tot i que hi ha punts referents al personal, l'alcaldessa ha dit que aquesta seria l'última de les mesures d'aplicació.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00