Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/03/2011

Recepció a un membre de les cooperatives agrícoles d'Haití

Recepció al Saló de Plens, aquest matí Recepció al Saló de Plens, aquest matí

Fremiot Nicolas ha vingut a explicar la situació del seu país, on, segons afirma, 'les ajudes no arriben on han d'arribar'

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, i la primera tinent d'alcalde i regidora de Cooperació i Solidaritat, Iolanda Sánchez, han rebut aquest matí Fremiot Nicolas, representant de la xarxa de cooperatives agrícoles d'Haití. Nicolas és avui a la nostra ciutat per pronunciar dues xerrades sobre l'oportunitat de l'agricultura com a motor de reconstrucció del seu país després del devastador terratrèmol del gener del 2010.

Els representants municipals s'han referit a l'esperit solidari de la ciutat de Vilanova i la Geltrú. Joan Ignasi Elena ha parlat del significat del compromís polític, que hauria de ser entès com a "compromís amb la societat, amb les persones d'aquí i d'arreu". Per a l'alcalde, accions com les que desenvolupen entitats com Intermon-Oxfam ajuden a conscienciar que un món millor és possible, amb el treball tant col·lectiu com individual.

La regidora de Cooperació i Solidaritat, Iolanda Sánchez, ha manifestat que Vilanova i la Geltrú "sempre ha demostrat ser solidària, cooperant" i que activitats com les que ha promogut per avui Intermon-Oxfam il·lustren l'interès dels vilanovins i vilanovines per les situacions de patiment que es viuen en alguns països.

Fremiot Nicolas, membre de la cooperativa "Moviment Camperol de Rossignol" i coordinador de la xarxa de cooperatives agrícoles haitianes, és a Catalunya aquests dies convidat és a Catalunya convidat pel projecte "Visites del Sud", que és una de les principals activitats del Departament de Campanyes i Estudis d'Intermon-Oxfam des de fa més de 10 anys.

Tal com ha explicat, l'objectiu de la seva visita és fer conèixer la situació que pateix el seu país després del terratrèmol. Segons Fremiot Nicolas, "es reben moltes ajudes internacionals, que no arriben on han d'arribar". La regió d'on ell prové, principalment agrícola, és una de les que més ha patit el còlera com a efecte de la devastació.

Prevenir la propagació d'aquesta malaltia és una de les tasques d'Intermon-Oxfam a Haití. La seva delegada a Vilanova i la Geltrú, Núria Plana, ha agraït el suport de l'Ajuntament de la ciutat, com a "estímul en la feina de cada dia". Per a Plana, "actes com els d'avui ens fan veure que la nostra tasca és útil i ben valorada a la ciutat".

Fremiot Nicolas ha pronunciat la primera xerrada aquest migdia a l'escola El Cim i aquest vespre, a les 20 h, oferirà l'altra, a la botiga d'Intermon-Oxfam.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00