Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/09/2013

Torna la Festa de l'Animal

Les demostracions d'agilitat amb gossos van generar molta expectació l'any passat    Les demostracions d'agilitat amb gossos van generar molta expectació l'any passat

Dissabte 19 d'octubre se celebra a VNG la segona edició de la Festa de l'Animal, una jornada que ha de servir per conscienciar sobre la tinença responsable dels animals de companyia

Després de l'èxit de l'anterior edició, ara fa un any, el Servei de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú posa en marxa la 2a edició de la Festa de l'Animal.
L'objectiu principal és el de conscienciar i sensibilitzar sobre la tinença responsable dels animals de companyia, amb aspectes com la seva identificació i cens, i la obligatorietat de recollir les defecacions al carrer. La festa també pretén sensibilitzar contra els abandonaments, a banda de mostrar i divulgar l'activitat de l'agility, una activitat lúdica i demostrativa on poden participar totes les persones que ho desitgin acompanyades dels seus animals.

Per aquesta segona edició, la superfície destinada a expositors ha augmentat fins a 3.500m2, i ocuparà la Rambla Principal entre la rambla de Josep Tomàs Ventosa i el carrer de Manuel Marquès.

Des de les deu del matí fins a dos quarts de nou del vespre es podrà visitar els estands de veterinaris i diverses empreses líders en el sector, a banda d'organitzacions, associacions del territori, i diferents administracions competents.
Al llarg de tot el dia es faran activitats divulgatives i demostratives amb gossos, a més de tallers de sensibilització.
A banda, els ens implicats en els animals de companyia, les empreses del sector i les entitats animalistes podran difondre el seu missatge i fomentar les adopcions d'animals. Així, per exemple, les clíniques i consultes veterinàries divulgaran els bons hàbits de comportament de propietaris i animals.

Com l'any passat, la festa comptarà amb una passarel·la d'animals en adopció, on les diverses associacions podran mostrar els animals que tenen actualment. També hi haurà una passarel·la d'animals amb els seus propietaris que els vulguin mostrar.
La rambla Principal també acollirà l'espai "Pregunta al veterinari", destinat a resoldre els dubtes dels propietaris d'animals, a banda d'una pista per mostrar les habilitats dels gossos amb la participació de gossos pigall a càrrec del Lions Club, demostracions d'agility o els sempre espectaculars gossos de la Guàrdia Civil.

Durant la setmana posterior al certamen es podrà assistir a xerrades i tallers d'especialistes en el sector, que es faran al Centre de Recursos i Informació Ambiental (CRIA).

D'aquesta manera, la festa vol ser una plataforma per mostrar els esforços de la societat pel benestar del animals, i vol servir per convertir Vilanova i la Geltrú en ciutat amiga dels animals.

La Festa de l'Animal, a més, coincidirà amb l'intent de batre el rècord mundial del màxim nombre de gossos a la platja de Vilanova i la Geltrú, que es farà l'endemà diumenge dia 20. L'associació animalista sense ànim de lucre AUDA s'ha proposat aconseguir que les platges de Vilanova s'omplin de gossos per batre un rècord mundial i demostrar que els gossos són capaços de conviure amb les persones de forma civilitzada en una zona pública.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00