Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/02/2011

S'inaugura la 'Zona Educació, 1a Mostra d'Ensenyament i Aprenentatge del Garraf'

Jordi Sabaté, Joan Ignasi Elena i Míriam Espinàs               Jordi Sabaté, Joan Ignasi Elena i Míriam Espinàs

La mostra és d'abast comarcal i se centra en l'educació postobligatòria. Es podrà visitar demà, de les 9 a les 19 hores, i divendres, de les 9 a les 20 hores, a Neàpolis

Aquesta tarda s'ha donat el tret de sortida a la 'Zona Educació, 1a Mostra d'Ensenyament i Aprenentatge del Garraf', que se celebrarà, per primera vegada, demà i divendres a Neàpolis.

Aquesta fira, que està impulsada i organitzada per la Mesa d'Educació i Treball i coordinada per l'Institut Municipal d'Educació i Treball de l'Ajuntament de VNG, és d'abast comarcal i es centra en l'educació postobligatoria (a partir de l'ESO), de manera que totes les persones interessades en formar-se puguin conèixer de primera mà l'oferta formativa existent al Garraf i triar l'opció que més s'adigui a les seves expectatives i a les necessitats del mercat laboral.

L'acte inaugural, que ha aplegat un nombrós públic a l'auditori de Neàpolis, ha comptat amb la presència de Joan Ignasi Elena, alcalde de VNG, Míriam Espinàs, regidora d'Educació i Treball de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i Jordi Sabaté, subdirector general de Formació i Desenvolupament del Personal Docent de la generalitat de Catalunya.

Miríam Espinàs ha destacat la importància d'aquesta mostra per conscienciar i als joves i a la ciutadania en general de la importància de la formació, sobretot en un moment com l'actual en que "la taxa d'atur juvenil ha augmentat del 13% al 37%". En aquest sentit, la regidora d'Educació i Treball ha explicat que a dia d'avui "la competència per trobar un lloc de treball es molt alta, pel que la formació juga un paper clau", i ha remarcat que aquesta mostra és única perquè "recull tant la formació del món educatiu com la del món laboral".

mostra ensenyament estants Salvador Cardús, Míriam Espinàs i Joan Ignasi Elena

L'alcalde de la ciutat, Joan Ignasi Elena, ha manifestat que "la vocació de la mostra és oferir la pluralitat de l'oferta formativa existent a la comarca per poder orientar i ajudar a decidir quin camí triar", i ha remarcat que l'educació "no és només una responsabilitat dels centres educatius, sinó de la societat en general".

Per altra banda, Jordi Sabaté ha destacat la importància de la implicació tant del món de l'educació com laboral en aquesta mostra i ha remarcat que jugarà un paper molt important a "l'hora d'orientar a les persones que tenen clar que volen seguir formant-se i a reenganxar a aquelles que no ho van fer en el seu moment o que ho van acabar deixant". En aquest sentit, Sabaté ha explicat que aquesta Zona Educació "representa l'esforç que es dur a terme des de fa temps a tota Europa per reduir l'abandó escolar".

Després dels parlament, Salvador Cardús, doctor en Ciències Econòmiques i professor titular de Sociologia de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona ha dut a terme la xerrada Els valors del món de l'educació i del treball. Expectatives individuals i col·lectives, la primera de les tres que es realitzaran durant la mostra.
 salvador cardús mostra ensenyament Salvador Cardús en un moment de la seva conferència

Acte seguit, les autoritats han visitat els 24 estands dels centres educatius i de les entitats que ofereixen tot tipus de formació a la nostra comarca, des dels diferents batxillerats, fins a cicles formatius, programes de qualificació professional inicial, formació ocupacional, estudis universitaris, d'idiomes o formació contínua, entre d'altres.

A banda dels estands dels diferents centres i entitats que ofereixin l'esmentada formació, la mostra també comptarà amb un servei d'informació i orientació educativa i professional per part de tècnics i tècniques de l'Equip d'Assessorament i Orientació Psicopedagògica del Garraf, de l'Oficina Jove Garraf i de l'IMET.

La 'Zona Educació, 1a Mostra d'Ensenyament i Aprenentatge del Garraf' es podrà visitar a l'edifici Neàpolis de VNG amb horari de 9 a 19 hores, dijous, i de 9 a 20 hores, divendres dia 18. Ambdós dies restarà tancada al públic de 13.30 a 15.30 hores.

Activitats paral·leles
A banda de la conferència que s'ha dut a terme aquesta tarda, demà i divendres se celebraran dues més. En aquest sentit, demà a les 18 hores tindrà lloc la conferència Transició del jovent. De l'escola a la vida adulta, a càrrec de Joaquim Casal, doctor en Sociologia i professor titular de la Universitat Autònoma de Barcelona adscrit al Departament de Sociologia; i divendres, a les 18 hores, serà el torn de la conferència La societat com a escenari, la matemàtica com a actor, a càrrec del vilanoví Joan Gómez, doctor en Pedagogia, llicenciat en Matemàtiques i professor de la Universitat Politécnica de Catalunya.

Com a acte de cloenda de la Mostra està prevista la realització d'un petit concert, després de la xerrada de Joan Gómez, per part d'alumnat de l'Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat. 

Consulta els centres participants 

Descarrega't la foto de portada

Descarrega't la foto 1

Descarrega't la foto 2
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00