Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/04/2009

Tornen les activitats per orientar l'alumnat que acaba l'ESO

Tomàs Álvaro i Míriam Espinàs, en la roda de premsa Tomàs Álvaro i Míriam Espinàs, en la roda de premsa

La Regidoria de Joventut i l'IMET preparen un cicle de xerrades i una exposició per informar els estudiants i les seves famílies

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ofereix un any més el cicle de xerrades I després de l'ESO, què?, dirigides als alumnes de 4rt d'ESO de la ciutat. L'objectiu és dotar-los d'informació i orientació sobre les opcions que tenen per continuar els seus estudis en acabar l'ensenyament obligatori. Paral·lelament s'organitzaran trobades informatives per als pares i mares i una exposició a l'espai TOC (carrer Sant Sebastià, 11), oberta al públic des del 23 d'abril fins al 12 de maig, de dilluns a dissabte de 17 a 20 h.

El segon tinent d'alcalde i regidor de Joventut de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Tomàs Álvaro, ha recordat que l'etapa que segueix l'ESO "és un moment molt important en la formació personal dels joves". Álvaro ha fet seva una reflexió que va fer divendres la consellera d'Acció Social i Ciutadania en la inauguració de l'Oficina Jove del Garraf: "sempre parlem del futur dels joves, però hem de pensar també en el seu present. Si els millorem les condicions del seu present, segurament podran tenir un futur més esplèndid". En aquest sentit, el regidor de Joventut ha ressaltat el treball interdepartamental de l'Ajuntament de la ciutat per facilitar la informació i les eines necessàries a la gent jove en la presa de decisions sobre el seu futur.

L'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET) s'ha implicat també en el programa. La regidora d'Educació i Treball, Míriam Espinàs, ha explicat que un dels objectius de l'IMET és justament "coordinar l'educació i el treball, per això hem de fer gran incidència en què la formació dels joves i l'oferta educativa de la comarca s'adeqüi a les sortides laborals". La regidora ha insistit en la necessitat de facilitar al màxim les coses als joves "per no perdre'ls pel camí. Actualment a Catalunya el 30% dels estudiants abandonen l'ESO. Dels que sí que l'acaben, només el 60% continuen algun circuit de formació. A Europa ho fan el 78% i l'objectiu marcat per la Unió Europea per al 2010 és arribar al 85%".

Pel que fa a les activitats I després de l'ESO, què?, es preveu que 660 alumnes participin a les xerrades que s'organitzaran al Toc, aprofitant el marc dels plafons informatius que hi haurà instal·lats. A banda, tres centres educatius n'acolliran també per informar les famílies dels joves. Seran l'escola El Cim (avui dimarts, 21 d'abril, a les 18 h), al col·legi Sant Bonaventura (dimarts 28 d'abril, a les 19 h) i a l'IES Manuel de Cabanyes (dimecres 29 d'abril, a les 19 h). L'objectiu és tractar les opcions acadèmiques i de formació ocupacional que poden escollir els estudiants, des de batxillerat a cicles formatius, programes de qualificació professional inicial, formació professional ocupacional, ensenyaments d'idiomes, musicals, etc.

Totes les persones que estiguin interessades d'alguna manera en els diferents circuits formatius podran visitar l'exposició oberta al Toc i complementar aquesta informació a través dels seus informadors. Enguany aquesta mostra s'ha organitzat conjuntament amb l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET), que ha facilitat l'edició de material gràfic sobre les ofertes acadèmiques que disposa el jovent a Vilanova i la Geltrú. A més a més, entre els visitants es distribuiran mil fullets que recullen aquesta oferta formativa de la ciutat.

D'altra banda, la Regidoria de Joventut recorda que la nova Oficina Jove del Garraf (rasa del Miquelet, 16) ofereix assessorament i orientació personalitzada sobre recorreguts acadèmics, formatius i professionals a l'abast de tota la ciutadania de forma permanent al llarg de tot l'any.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00