Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/11/2016

Es constitueix la Plataforma per la Sanitat Pública del Garraf

Es constitueix la Plataforma per la Sanitat Pública del Garraf

Compta amb una àmplia implicació de les institucions i entitats de l'àmbit de salut de la comarca

Ahir a la tarda es va constituir formalment la Plataforma per la Sanitat Pública del Garraf, que reuneix administracions, agents socials i entitats, amb la voluntat d'articular una veu unitària en les reivindicacions sobre les necessitats de la comarca en matèria sanitària.

Els objectius que s'ha marcat la nova organització són, en primer lloc, recollir les demandes, propostes i inquietuds del territori, i tot seguit establir un ordre de prioritats. En aquest sentit, en la reunió mantinguda ahir ja es va preveure la necessitat de reclamar, a curt termini, un millor finançament per als serveis sanitaris públics, així com també, més a llarg termini, la creació del nou hospital comarcal a Vilanova i la Geltrú.

Tal com ha explicat l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, la intenció de la nova Plataforma és "fer força conjunta des del territori". És per això que s'ha cercat una extensa representació dels diferents actors del territori que poden intervenir en la detecció de necessitats, una representació que "encara es pot ampliar", ha remarcat l'alcaldessa.

En formen part els sis ajuntaments del Garraf i el de Cunit, que està integrat en el mateix àmbit sanitari; el Consell Comarcal del Garraf; els comitès d'empresa i seccions sindicals del Consorci Sanitari del Garraf; les federacions territorials dels sindicats UGT i CCOO; la Federació d'Associacions de Veïns de Vilanova i la Geltrú; el col·lectiu Iaioflautes del Garraf i Marea Pensionista del Garraf, i una sèrie d'entitats que actuen en àmbits específics de la salut.

Aquestes entitats són l'Associació d'Esclerosi Múltiple del Garraf; l'Associació catalana per al Parkinson; l'Associació de Laringectomitzats del Garraf; l'Associació Marinada; l'Associació Espanyola contra el Càncer; l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Garraf; l'Associació d'Ajuda a Sara Cortés; l'Associació de Familiars i Afectats per Malaltia Mental del Garraf; l'Associació Autisme amb Futur; l'Assemblea pels Drets Socials del Garraf i la Plataforma CAP Sitges.

L'alcaldessa Neus Lloveras i la regidora de Salut, Gisela Vargas, van participar ahir a la constitució de la Plataforma, que va tenir lloc al Consell Comarcal del Garraf.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00