Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/01/2012

Francesc Torralba i Maria Batet presenten el llibre 'El valor d'emprendre' a l'IMET

Un instant de la presentació  Un instant de la presentació

El llibre pretén promoure la formació de l'esperit emprenedor en l'entorn educatiu

L'Institut Municipal d'Educació i Treball de Vilanova i la Geltrú (IMET) ha estat l'escenari, aquesta tarda, de la presentació del llibre El valor d'emprendre. El futur és d'ells.

L'obra, que està escrita Maria Batet, mestra especialitzada en la creació de metodologies per emprendre, i Francesc Torralba, doctor en filosofia i teologia, vol promoure la formació de l'esperit emprenedor en l'entorn educatiu habitual dels nens i nenes, l'escola i la família.

En aquest sentit, els autors veuen en l'audàcia, la humilitat, la constància, el seny, l'entusiasme, la solidaritat, la creativitat, la seducció, la confiança i la competència les forces motrius de l'emprenedoria. Per aquest motiu, el llibre recull una explicació sobre cadascun d'aquests valors i, tot seguit, ofereixen una desena de propostes didàctiques per ajudar els infants a reflexionar sobre aquests valors i a posar-los en pràctica en l'àmbit educatiu. 

Presentació del llibre 'El valor d'emprendre. El futur és d'ells' Maria Batet i Francesc Torralba

Francesc Torralba ha explicat que aquest llibre "és idoni per l'àmbit educatiu", ja que "és molt útil pels mestres que volen potenciar l'esperit emprenedor de l'alumnat". A més a més, l'autor ha destacat que a través del llibre "volem descobrir els valors que estan presents a l'ADN dels emprenedors, com són l'audàcia i la humilitat", entre d'altres, ja que "si no hi ha valors no hi ha esperit d'emprendre", ha afirmat.

Per la seva banda, Maria Batet ha destacat que "el fet d'emprendre és una competència", per la qual cosa "la podem aprendre i ensenya". L'autora ha explicat que aquest llibre "aporta eines per treballar l'emprenedoria a l'escola", però ha remarcat que "és molt important que els docents mantinguin l'entusiasme per seguir-se formant". A més a més, Batet ha destacat també el paper pioner que desenvolupa des de fa diversos anys Vilanova i la Geltrú a l'hora d'apropar l'emprenedoria a l'escola.

L'acte també ha comptat amb la presència de Xavier López, director general d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, que ha destacat la importància dels valors també a l'empresa i ha remarcat la importància de que aquests siguin tangibles. A més a més, López ha destacat també la importància de les empreses i dels emprenedors per "millorar la societat del benestar".

Ariadna Llorens, primera tinenta d'alcaldia i regidora d'Educació i Ocupació, ha tancat l'acte destacant el "lideratge de l'emprenedoria que du a terme VNG tant des de la vessant universitària com escolar". En aquest sentit, Llorens ha explicat que "més de 500 nens i nenes de la ciutat realitzen alguna assignatura relacionada amb l'emprenedoria" i ha animat a tots els presents a "creure en una ciutat valenta, una ciutat emprenedora".
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00