Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/03/2017

Neàpolis visita la fira internacional 4YFN del Mobile World Congress

Durant la visita, la regidora d’Innovació Ariadna Llorens, va conèixer la plataforma online d’educació nutricional Nutrapp de l’emprenedora vilanovina Marga Serra


Durant la celebració del Mobile World Congress 2017, en el marc de la fira internacional d'starups 4YFN (Four Years From Now) es va presentar a l'estand de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), que també hi dóna suport, la plataforma online d'educació nutricional Nutrapp, de l'emprenedora de Vilanova i la Geltrú Marga Serra, que és Màster en Nutrició Humana i Qualitat dels Aliments i Doctora en Ciències de la Salut la Nutrició.

La regidora d'Innovació i TIC de l'Ajuntament de VNG, Ariadna Llorens i el gerent de Neàpolis, Joan Carles Lluch, van assistir a la presentació d'aquesta aplicació "pionera" que segons ha explicat, la serva creadora Marga Serra, ha estat fruit d'un "estudi científic realitzat l'any 2012 sobre el whatsapp com a eina útil per millorar hàbits alimentaris". Arran d'aquest estudi, on s'implantava un sistema de coaching nutricional en línia, l'equip liderat per Marga Serra va posar en marxa aquesta plataforma d'educació nutricional que té per objectiu "la millora dels hàbits alimentaris mitjançant la telefonia mòbil".

Actualment la plataforma Nutrapp, que ha rebut dos premis, un de la Societat Espanyola de Nutrició Comunitària i un altre del Ministeri de Sanitat-Estratègia Naos, es troba en fase de comercialització. Així mateix, la plataforma compta amb la col·laboració de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de VNG (EPSEVG) per tal que alumnes de l'European Project Semester (EPS) desenvolupin com a projecte de final de carrera, l'aplicació mòbil d'aquesta plataforma.

Des de la Regidoria d'Innovació i TIC de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Ariadna Llorens ha valorat la plataforma Nutrapp i la col·laboració establerta amb la universitat com un exemple "que demostra la potencialitat de tenir una universitat tecnològica que permet posar en valor el talent com a element de riquesa que té la nostra ciutat". En aquest sentit per a la regidora d'Innovació i TIC és fonamental per al desenvolupament econòmic del nostre territori tenir "la fortalesa tecnològica que sorgeix del fet de posar en contacte el món universitari internacional i els emprenedors locals".

Actualment, segons Marga Serra, la plataforma Nutrapp "ofereix diversos serveis com el Nutrapp Coach, en què un nutricionista valora, planifica, assessora i acompanya la persona usuària en el procés de canvi d'hàbits alimentaris a través del mòbil" o la darrera novetat "el #NutrappChallenge, 6 reptes saludables que es plantegen per tal de realitzar en 8 setmanes mitjançant un xat grupal online i amb la guia d'una nutricionista".
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00