Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/10/2012

La Generalitat autoritza l'IMET com a centre d'homologació de 20 especialitats formatives

Algunes especialitats formatives de l'IMET tindran titulació oficial   Algunes especialitats formatives de l'IMET tindran titulació oficial

D'altra banda, l'assemblea de treballadors de l'IMET ratifica el conveni laboral que permetrà, segons la regidora d'Educació i Ocupació "assegurar l'equilibri pressupostari i millorar l'estructura organitzativa de l'IMET"

Aquest curs 2012-2013 la Generalitat, a través del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), ha autoritzat l'Institut Municipal d'Educació i Treball per actuar com a centre d'homologació d'una vintena d'especialitats formatives. Aquest fet ha estat qualificat per la primera tinenta d'alcaldia i regidora d'Educació i Ocupació, Ariadna Llorens, com "una bona notícia perquè permet a l'IMET dur a terme formació amb májúscules i oferir una titulació oficial que millorarà les possibilitats de les persones usuàries d'accedir al mercat laboral". Ariadna Llorens ha recordat que actualment només el SOC mitjançant el Pla d'Oferta i el Departament d'Ensenyament a través de la formació reglada (ESO, Batxillerat, cicles formatius, PTT_PQI's...) estan capacitats per reconèixer formalment la formació impartida.

De les vint especialitats homologades pel SOC, n'hi ha quinze que s'imparteixen a les mateixes dependències de l'IMET mentre que les altres cinc es realitzen en col·laboració amb d'altres equipaments de la ciutat com Neàpolis, el Centre Cívic la Geltrú i l'empresa Drassanes i Disseny SA, ubicada al port de VNG.

Amb l'objectiu d'oferir una formació adequada a les necessitats reals de la ciutadania i del mercat laboral actual, des de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú s'està treballant perquè les certificacions de formació ocupacional siguin reconegudes com a crèdits dins dels estudis reglats, de manera que sigui possible fer un itinerari de formació transversal entre l'ensenyament reglat i l'ocupacional.

Especialitats formatives homologades
El SOC ha autoritzat l'homologació de vint especialitats formatives incloses en les branques d'Administració i Gestió; Comerç i Marquèting; Edificació i Obra Civil; Fabricació Mecànica; Hostaleria i Turisme; Imatge i So; Marítima Pesquera; Serveis Socioculturals i a la Comunitat i Transport i Manteniment.

A més d'homologar les instal·lacions del centre, l'IMET ha signat convenis de col·laboració amb empreses i entitats on s'impartiran algunes de les especialitats.

Nou conveni laboral
Amb la ratificació per part de l'assemblea de treballadors de l'IMET del nou conveni laboral finalitza un procés que segons la regidora Ariadna Llorens "ajudarà a tirar endavant un projecte com l'IMET que sense aquest acord i sense els ajustos aprovats pel consell rector, tenia un futur ben incert". En aquest sentit la regidora d'Educació i Ocupació ha afirmat que amb la ratificació del conveni "s'ha tancat molt satisfactòriament la negociació col·lectiva i això ha estat possible gràcies a l'esforç dels mateixos treballadors". Aquest esforç, ha continuat dient Ariadna Llorens "ha estat molt important per assegurar l'equilibri pressupostari i millorar l'estructura organitzativa de l'IMET".

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00