Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/06/2008

Més de 100 invents a Attic'08

Una cinquantena d'inventors d'arreu del món participaran a Attic'08     Una cinquantena d'inventors d'arreu del món participaran a Attic'08

A les 12 hores, tindrà lloc la inauguració d'Attic'08, la Fira Internacional d'Idees i Invents de VNG, a Neàpolis

Kalzatines, un artefacte que permet posar-se les mitges i mitjons sense necessitat d'ajupir-nos; el sirve fàcil, un dispositiu per facilitar el vessament de líquids; Modular Star Chess, un taulell d'escacs per poder jugar fins a 6 jugadors en una mateixa partida; i una làmpada iogurtera, són alguns dels invents que es podran veure a Attic'08, la Fira Internacional d'Idees i Invents, que se celebrarà a Vilanova i la Geltrú del 26 al 29 de juny. Entre les propostes que presentaran la cinquantena d'inventors provinents de diferents països també destacarà, arribat des del Líban, un producte per ajudar a les persones discapacitades visuals a conèixer els números en braile. 

La Fira s'inaugurarà demà dijous, 26 de juny, a les 12 hores, a l'Edifici de Neàpolis, a la rambla de l'Exposició 59 - 69, amb la presència de l'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena; el segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament local, Societat de la informació i Promoció de la ciutat, Tomàs Álvaro; i l'inventor i director de la Fira, Pep Torres. 

Ponències i activitats
Les ponències tindran lloc a l'auditori, amb una durada de 20 minuts cada una, i a càrrec de 16 ponents de luxe. També es duran a terme activitats per a què l'expositor no s'estressi, com ara Tai-txi a la platja, sessions de risoterapia i l'Hamaca Club, la terrassa de Neàpolis plena d'hamaques, on gaudir l'estona que la fira romangui tancada al públic.

La Dummy Zone, l'àrea verda de la fira, no deixarà de sorprendre amb nous invents, una monowheel gegant per fer una mica d'equilibris, patins especials per a moqueta, auto transport amb un Segway, provar jocs de causa-efecte amb les instal·lacions de Guixot de 8, xutar a la porteria que evita les confusions dels gols fantasmes, i tot això per compartir entre els més grans i petits. En aquest mateix espai a l'aire lliure es podran comprar gadgets curiosos, a la botiga Supermercattic, així com sucar l'innovador croissant líquid dins el cafè amb llet sòlid al bar de la Dummy Zone.

La fira s'ha desenvolupat sota la premissa 'd'aquí no es llença res', per aquest motiu ha estalviat, en la mesura del possible, en quant a materials inútils. No hi ha moqueta i la bossa d'Attic'08 es podrà reutilitzar ja que està feta de 'no teixit' per substituir la bossa del supermercat i acabar amb la bossa de plàstic que tant contamina.

La Idea Express permetrà a qualsevol vendre la seva gran idea en 5 minuts a la persona que sempre ha desitjat tenir davant. La zona Wii oferirà al visitant poder jugar, provar aquesta consola que tant ha revolucionat el mercat i l'exposició Nidea arrancarà un somriure com a mínim a tots els observadors, amb gadgets d'arreu del món que es podran veure a l'àtic del Neàpolis.

Al lliurament de premis del diumenge, 29 de juny, el premi Simpattic, que es votarà a través de SMS, sortejarà una consola Wii, producte que està a punt d'exhaurir-se a les botigues, entre els participants que hagin votat aquesta categoria. També es lliurarà el premi del BIS, segons el criteri de Kane Kramer, l'inventor de l'Mp3, consistent en poder  exposar de forma gratuïta al British Invention & Technology Show 2008 de Londres.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00