Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/05/2013

Expomar, la fira del Mar de Vilanova i la Geltrú

 Pere Cayuela, Carles Valero, Gerard Figueras i José Manuel Pereira           Un instant de la presentació de la Fira Expomar a la plaça de la Vila

La mostra, que se celebrarà els propers 15 i 16 de juny, comptarà amb expositors, un mercat de productes artesans i diverses activitats relacionades amb totes les potencialitats de la Vilanova marítima

Vilanova i la Geltrú serà l'escenari, els propers dies 15 i 16 de juny, de la primera edició de la Fira Expomar, una mostra que recollirà i posarà en valor totes les potencialitats de la ciutat al voltant del mar. En aquest sentit, els visitants trobaran exposada tota l'oferta d'activitats, serveis, productes i patrimoni existent a la façana marítima. "Una de les voluntats i prioritats és obrir Vilanova i la Geltrú al mar" ha explicat Neus Lloveras. L'alcaldessa ha volgut posar de relleu tota l'activitat que la ciutat pot oferir al voltant del mar, "estem treballant per construir un relat de ciutat, volem donar-li a Vilanova un nou model econòmic. L'equip de Govern creu que això passa pel port i per l'activitat nàutica i això és el que vol explicar Expomar".

La fira comptarà amb un programa d'activitats molt ampli i variat. El regidor de promoció Econòmica, Gerard Figueras, ha parlat de la doble vessant d'ExpoMar, amb els expositors per un cantó i les activitats per l'altre. En aquest sentit, la mostra es durà a terme en dos espais principals, tot i que també es desenvoluparan diverses activitats en diferents punts de la façana marítima. Així doncs, la Rambla de la Pau (des del carrer de l'Ancora i fins al monument a Francesc Macià) serà l'escenari d'una mostra d'expositors en la que una cinquantena d'empreses i entitats de la ciutat donaran a conèixer les activitats i serveis que realitzen a la façana marítima. A més a més, aquests mateixos expositors donaran l'oportunitat als visitants de realitzar durant els dies de la fira una seguit d'activitats complementàries com, per exemple, tallers de temàtica nàutica o degustacions de ranxos mariners.

 Presentació de la Fira EXPOMARLa presentació s'ha dut a terme en un veler a la plaça de la Vila

El segon espai central de la Fira Expomar serà un mercat de productes artesanals que comptarà amb una decoració especial per l'ocasió. Un total de 30 parades mostraran i vendran les seves creacions artesanes, a la vegada que es realitzaran diversos tallers i demostracions d'oficis tradicionals relacionats amb el mar.

A banda d'aquests espais principals, la fira també comptarà amb diverses activitats lúdiques com les visites guiades al patrimoni cultural de la zona marítima com el Far o el Museu del Mar, passejades en trenet turístic per descobrir la façana marítima, una sortida nocturna amb caiac o un bateig de mar. A més, la mostra coincidirà també amb la jornada de portes obertes que l'Estació Nàutica celebrarà el diumenge 16 de juny.

Els primers actes, divendres
Tot i que la Fira Expomar se celebrarà dissabte i diumenge, les primeres activitats al voltant d'aquesta tindran lloc divendres. En aquest sentit, aquest dia se celebrarà una trobada professional dirigida a les empreses de la ciutat durant la qual es presentaran els serveis, institucions i empreses que operen al Port de Vilanova. Aquesta jornada segueix la línia de promoció de les instal·lacions portuàries de la ciutat que l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha engegat en els darrers mesos amb presentacions a la Cruise Shipping Miami o a la Cambra de Comerç de Saragossa.

Gerard Figueras ha destacat aquesta iniciativa. "Farem una jornada que intentarà posar en el mapa un element clau: el port". El regidor de Promoció Econòmica ha explicat aquesta proposta com "una manera de donar-li a també una dimensió empresarial a Expomar, el que farem serà explicar les possibilitats del port als empresaris, sobretot als de la zona".

El mateix divendres també es realitzarà una visita guiada al port pesquer i a la llotja a càrrec del pescador Pau Pons. 

Cartell EXPOMAR

Vilanova s'obre al mar
L'organització de la Fira Expomar és un pas més en l'aposta de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú d'obrir la ciutat al mar i promocionar totes les potencialitats de la façana marítima vilanovina, des del vessant comercial fins al pesquer, nàutic, d'oci, cultural i patrimonial o gastronòmic.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00