Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/09/2010

Comença l'estesa de fibra òptica al nord de VNG

L'edifici judicial, un dels que quedaran connectats  L'edifici judicial, un dels que quedaran connectats

És un dels projectes per avançar en la xarxa de telecomunicacions previstos pel 2010, que permetrà enllaçar deu edificis públics, entre ells la seu dels Mossos i l'Hospital

Aquesta setmana s'han iniciat els treballs de connexió de fibra òptica a la zona nord de Vilanova i la Geltrú, partint de Neàpolis. L'objectiu és crear una xarxa troncal de telecomunicacions a la ciutat, que permetrà enllaçar les seus públiques properes als eixos de la rambla de Sant Jordi i la ronda Ibèrica, arribant fins als jutjats. Aquest és un dels projectes d'implantació de la xarxa pública de telecomunicacions que promou l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a través de l'organisme Neàpolis, i que es desenvolupa amb finançament del Fondo Estatal para el Empleo y la Sostenibilidad Local (FEESL) 2010.

El tram inicial de l'estesa és a Neàpolis, a la rambla de l'Exposició. A partir d'aquí, els edificis públics que quedaran connectats amb aquesta actuació són el local de l'associació de veïns de la Geltrú, l'escola Sant Jordi, el Pavelló Poliesportiu del Garraf, la comissaria dels Mossos d'Esquadra, l'institut Joaquim Mir, l'Hospital de Sant Antoni Abat, la Plataforma Serveis a la Dependència, la llar d'infants La Baldufa i els Jutjats. Totes aquestes seus es preveu que quedin connectades en un parell de mesos.

Amb l'objectiu d'avançar en la implantació de la fibra òptica a la ciutat, l'Ajuntament i Neàpolis preveuen altres projectes, en els quals l'ens dedicat a la societat de la informació actua com a nus de connectivitat. D'una banda, enguany es completarà també, dins dels projectes finançats pel FEESL, la connexió del CAPI de Baix-a-Mar a la xarxa sanitària, en la qual s'inclouen el CAP Jaume I, l'Hospital de Sant Antoni i la Plataforma de Serveis a la Dependència.

A part, ja s'ha realitzat la connexió de Neàpolis amb la troncal de la xarxa pública de telecomunicacions de Catalunya, que permet tenir un accés des de Vilanova i la Geltrú a les principals xarxes d'alta capacitat de Barcelona. I per últim, abans d'acabar l'any es preveu iniciar la implantació d'un pla pilot a la zona industrial de Santa Magdalena fins a la platja, a càrrec de la Generalitat de Catalunya i amb participació municipal.

L'objectiu de l'estesa de la fibra òptica a Vilanova i la Geltrú és construir una xarxa pública d'accés per a tots els operadors de telecomunicacions, que a la llarga ha de repercutir en un millor servei i més econòmic per a la ciutadania. Amb els projectes que es desenvolupen enguany, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de l'empresa municipal Neàpolis, fa un gran pas en la seva aposta per disposar d'una infraestructura pública i pròpia.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00