Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/03/2014

Flors amb els nom de les dones de la nostra vida, 'Homenatge femení singular'

Teresa Costa-Gramunt ha llegit el manifest Teresa Costa-Gramunt ha llegit el manifest

Aquest migdia s'ha fet la lectura del manifest del Dia de la Dona, que es commemora demà dissabte, 8 de març

La plaça de la Vila s'ha convertit en un jardí ple de flors, flors amb noms de dona. Aquest és l'Homentatge Femení Singular, una iniciativa que ha desenvolupat la Regidoria de Convivència i Equitat de l'Ajuntament de VNG per commemorar el Dia de la Dona, que se celebra demà dissabte, 8 de març. 

Façana de l'Ajuntament

Homenatge Femení Singular vol ser un reconeixement, amb molta naturalitat, amb rotunditat, de les nostres mares, les nostres avies, les nostres amigues, veïnes, en definitiva la nostra genealogia femenina. Els noms femenins que avui engalanen la plaça són l'homenatge simbòlic que la nostra vila vol brindar a totes i cadascuna de les dones que, sense fer soroll, han fet i fan una interpel·lació continua de com volem viure i millorar en aquest món nostre, en crisi.

Així mateix ho ha expressat l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, abans de donar pas a la lectura del manifest del Dia Internacional de la Dona. "Reconèixer les nostres mares, àvies, amigues, veïnes... Les dones que han nodrit el nostre creixement personal". Neus Lloveras ha manifestat que "som conscients de les problemàtiques que encara avui, en una societat moderna i avançada, envolten la desigualtat entre gèneres. I perquè ens preocupen els retrocessos, embolcallats en nous marcs legals, que ataquen els drets i les llibertats de les dones; uns drets i llibertats assolits en dècades de lluita."

Seguidament, l'escriptora Teresa Costa-Gramunt ha fet la lectura del manifest, on ha resseguit les fites aconseguides amb els anys de lluita, però també referint-se al pas enrere que han suposat les darreres lleis que s'han aprovat, com la de nova Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local o la Reforma del Govern de l'Estat pel que fa a la Llei de Salut sexual i reproductiva vigent des del 2010.

Per commemorar el Dia de la Dona, s'han organitzat altres actes per al cap de setmana. Així, avui avui a les 19 h es farà l'entrega de premis del 17è concurs fotogràfic i inauguració de l'exposició L'empremta femenina, al Centre Cívic de Sant Joan, organitzat pel Col·lectiu Fotogràfic Fotoítaca i la Regidoria de Convivència i Equitat.

Demà dissabte es farà l'Hora del conte: Hi ha res més avorrit que ésser una princesa rosa?, de Raquel Díaz Reguera, a càrrec de l'actriu Virginia Sanuy. Serà a les 12 h, a la Biblioteca Joan Oliva i Milà. I a les 19 h, es farà la concentració i lectura del manifest a la plaça de la Vila, organitzat per l'Associació de Dones La Frontissa, amb la col·laboració de l'Assemblea per als Drets Socials.

Finalment diumenge a les 12 h, a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, hi haurà una visita comentada a la mostra Mirades a la col·lecció: Dones, un conjunt d'obres del fons del museu que ens donen l'oportunitat de conèixer una galeria de retrats femenins de diferents períodes, que mostren imatges de la dona des del segle XVII fins a la dècada de 1960


- Manifest del Dia Internacional de la Dona
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00