Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/03/2016

PFI Adaptat: regidors i regidores per un dia

Els joves participants al PFI Adaptat amb l'alcaldessa Els joves participants al PFI Adaptat amb l'alcaldessa

Els nois i noies que formen part del PFI d'Auxiliar de comerç i atenció participen en una de les activitats del PAE

Gràcies a les activitats que s'organitzen des del PAE (Programa d'Animació Educativa), els nois i noies del PFI adaptat d'Auxiliar de comerç i atenció al públic, al llarg de dues sessions, han pogut viure en primera persona com se sent un regidor/a a la sala de Plens de l'Ajuntament.

En la primera sessió els hi van plantejar dos desafiaments hipotètics: el primer, generar propostes per lluitar contra els actes que ells consideren incívics a la nostra ciutat, com no recollir els excrements del gossos, fer pintades, llançar la brossa fora de les papereres, etc. El segon desafiament va ser buscar arguments a favor i en contra de construir un centre comercial en l'equipament esportiu de les Casernes.

Amb el treball per equips, van sortit molt bones idees, incloses dures sancions per alguns actes, com que la persona que no recollís els excrements del seu gos es dediqués a recollir excrements pel carrer durant una setmana.

En la segona sessió, els alumnes van visitar l'Ajuntament i es van poder posar en la pell dels regidors i regidores simulant un ple, on van poder expressar les seves opinions, demanant i respectant el seu torn, utilitzant el micròfon i expressant opinions contràries a altres companys amb tot el respecte. Una proposta que va estar acceptada per tothom, per exemple, va ser la d'aixecar parets per fer grafits en una zona adequada de la platja com si fos un museu a l'aire lliure. L'alcaldessa va passar a saludar el grup i els joves van aprofitar el moment per demanar-li directament algunes coses, com l'Alícia, que va demanar una paperera per al carrer de Bailén, o el plantejament que feia l'Ian perquè s'obri una àrea comercial perquè la gent no es desplaci a altres poblacions, a la qual cosa l'alcaldessa va argumentar que les decisions polítiques no són fàcils perquè, per exemple, en aquest cas, es podria perjudicar el petit comerç que ja està instal·lat a la ciutat.

PFI Adaptat
El programa s'adreça a joves amb discapacitat intel·lectual d'entre 16 i 21 anys que no hagin obtingut el Graduat en ESO (Educació Secundària Obligatòria) i està gestionat i desenvolupat per l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET).

El curs PFI Adaptat d'Auxiliar de comerç i atenció al públic està autoritzat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i es porta a terme en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00