Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/06/2016

Projecte a mida per reforçar l'estructura de l'edifici Casernes

Aquest edifici municipal de catàleg va ser transformat a finals de la dècada dels 50 de Caserna militar a pavelló d'esports ocasionant la patologia actual

La Regidoria de Projectes i Obres de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú du a terme una intervenció projectada gairebé a mida per reforçar l'estructura de l'edifici Casernes. Aquesta intervenció, que es va iniciar durant el mes d'abril, suposa una inversió de més 55.000 euros i té per objectiu el tibament dels quatre murs de càrrega centrals; l'arranjament dels llindes corbats de les portes del vestíbul en planta baixa i el segellat de la clau de les quatre arcades de la planta primera.

L'edifici construït l'any 1.771 com a caserna de cavalleries amb estables a la planta baixa i dependències per als soldats a la planta primera va patir una important transformació l'any 1.957 quan va ser destinat a pavelló d'esports. Corresponen a aquesta època el canvi de coberta, l'eliminació del pati central, l'enderroc dels porxos i galeries que donaven façana al pati central, l'obertura de quatre grans arcades en els quatre murs centrals, la modificació de la façana principal i les modificacions de les façanes laterals.

Els Serveis Tècnics municipals, a l'hora d'afrontar la intervenció d'aquest edifici inclòs dins el Pla Especial i Catàleg del Patrimoni Històric-Artístic han dut a terme un estudi exhaustiu de les patologies que presentava l'estructura, mitjançant l'aixecament de les esquerdes, l'anàlisi de les patologies, inspeccions oculars i documentals i realització de cales i prospeccions. Aquesta tasca ha permès conèixer al detall l'estructura originària i els canvis realitzats dels quals no hi havia documentació sobre plànol i s'ha conclòs que les modificacions que es van fer sobre l'edifici per convertir-lo en pavelló esportiu van ser prou significatives com per causar la patologia de la part central de l'edifici. En aquest sentit, l'eliminació de les galeries i l'obertura de grans arcades en els quatre murs de càrrega centrals, entre d'altres han estat determinants en l'aparició de les esquerdes que actualment presenta la part central de l'edifici.

visita casernes2
La intervenció que s'està realitzant té en compte tant l'activitat docent com la pràctica esportiva que es du a terme en aquest recinte i l'execució s'ha fet compatible amb la finalització del curs a l'EMAID i també amb les activitats esportives del pavelló.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00