Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/10/2014

Ports de la Generalitat inicia el dragatge de la bocana i el canal d'accés al port de Vilanova i la Geltrú

    Draga al port de Vilanova i la Geltrú Draga al port de Vilanova i la Geltrú

La sorra extreta es dipositarà a la dàrsena de grans eslores i a la platja Llarga, en una zona allunyada de la praderia de posidònia i de la Xarxa Natura 2000

Des d'aquest dimecres i durant quinze dies, l'empresa pública Ports de la Generalitat realitza els treballs de dragatge de la bocana i el canal d'accés al port de Vilanova i la Geltrú. Amb aquesta obra es recupera un calat de 7 metres de profunditat que millorarà la funcionalitat de port i afavorirà la maniobrabilitat dels vaixells grans.

El control de l'actuació és a càrrec d'una empresa especialitzada que executarà el Pla de Vigilància Ambiental de l'obra i farà un seguiment detallat de les tasques d'abocament de la sorra, en aquelles zones que ha previst el projecte d'obra. Un projecte que ha rebut l'informe favorable de totes les institucions i organismes implicats, com és el cas de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Així, la sorra que s'extregui de la part exterior del port es dipositarà a la platja submergida de platja Llarga, amb l'objectiu de regenerar i estabilitzar la sorra del sector costaner. Aquesta zona acordada es troba lluny de la praderia de posidònia i de la Xarxa Natura 2000. Pel que fa a la sorra extreta de l'interior del port s'aprofitarà per fer l'esplanada del varador, a la dàrsena de grans eslores.

Els treballs contemplen una inversió de 190.000 euros, i estan emmarcats en el Pla d'inversions 2014-2017 de Ports de la Generalitat.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00