Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/09/2009

8.994 alumnes han començat avui un nou curs escolar a VNG

Joan Ignasi Elena i Míriam Espinàs han visitat diverses escoles de la ciutat   Joan Ignasi Elena i Míriam Espinàs han visitat diverses escoles de la ciutat

Més del 80% de l'alumnat que iniciarà el segon cicle d'educació infantil i secundària ha accedit al centre demanat en primera opció. S'han destinat 800.000 euros a les obres de manteniment i millora de les escoles

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, i la regidora d'Educació i Treball, Míriam Espinàs, han visitat aquest matí diversos centres educatius públics de la ciutat amb motiu de l'inici del curs escolar 2009/2010.

Enguany, els centres educatius públics i concertats de la ciutat que imparteixen el segon cicle d'educació infantil (P3), educació primària i secundària comptaran amb un total de 8.994 alumnes. Elena ha explicat que "s'ha iniciat el curs amb total normalitat i amb tots els serveis necessaris".

Aquesta xifra és lleugerament superior a la registrada el curs passat (8.835). En aquest sentit, l'alumnat de P3 a 6è de primària serà de 6.254 nens i nens, mentre que els i les estudiants que cursaran secundària són un total de 2.740.

Pel que fa a les noves matriculacions, tant a P3 com a 1r. d'ESO, més del 80% dels alumnes iniciaran els seus estudis en els centres educatius demanats en primera opció en el període de preinscripcions.

En aquest sentit, enguany començaran P3 un total de 703 nens, dels quals un 81,34% ha accedit a l'escola demanada en primera opció. Joan Ignasi Elena ha destacat que "és el segon curs en el qual l'oferta de places per a P3 és superior a la demanda" i ha remarcat que aquest fet és fruit de "la construcció de 4 noves escoles en els darrers 6 anys".

Pel que fa a l'alumnat que comença ESO, el percentatge augmenta fins el 83,33% dels 694 alumnes matriculats. A més a més, aquests percentatges augmenten si es tenen en compte les reclamacions que s'han acceptat.

La majoria d'aquests alumnes realitzaran els seus estudis a l'escola pública, tant els que cursaran P3 (67,58%) com els que iniciaran l'educació secundària (59,74%).

442 nens/es a les llars d'infants públiques
Les quatre llars dinfants públiques de la ciutat, La Baldufa, espai municipal per a la infància; L'Escateret; El Drac; i El Gavot; comptaran, també a partir del proper dilluns, amb 442 alumnes. D'aquests, 180 infants ja estaven dins de les llars i han passat a un altre curs, mentre que les 262 places restants seran ocupades pels alumnes seleccionats a través de les preinscripcions.

800.000 euros destinats a la millora de les escoles
L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha destinat un total de 800.00 euros, 600.000 dels quals provinents del Fons Estatal d'Inversió Local, a realitzar diverses obres de manteniment i millora als centres educatius municipals.

A més, també han participat en aquestes reformes els membres del programa Taller d'Ocupació Garraf Actiu. Aquest programa de l'IMET estava integrat per 8 persones en atur, majoritàriament dones, i un encarregat, que han dut a terme diverses tasques de manteniment i millora a diferents CEIP públics.

Els centres educatius en els quals s'ha actuat són:

CEIP Aragai (24.000 euros)
Reparació de la vidriera central
Millora de l'accés a les golfes
Finalització de la instal·lació elèctrica exterior

CEIP Arjau (37.000 euros)
Renovació de la instal·lació d'aigua dels WC de primària
Renovació de portes i finestres

CEIP Canigó (105.000 euros)
Reforma dels sanitaris de la 1a planta
Reformes a la cuina
Renovació de portes i finestres

CEIP Cossetània (54.000 euros)
Construcció de la porta exterior i dotar-la de portes electrònic
Substitució de les finestres del parvulari per altres d'alumini.

CEIP Ginesta (70.000 euros)
Substitució de la tanca de ferro del voltant de l'escola
Remodelació de l'aula de ciències

CEIP Llebetx (45.050 euros)
Pavimentació de l'entrada principal
Instal·lació de persianes tipus "lames" a totes les finestres de l'edifici

CEIP Margalló (59.950 euros)
Reforma dels sanitaris exteriors (a tocar del pati)
Arranjament de l'ascensor
Primera fase de l'adequació de la instal·lació elèctrica

CEIP Pompeu Fabra (115.000 euros)
Renovació total de la cuina
Adequació d'una fase la instal·lació elèctrica

CEIP Sant Jordi (50.000 euros)
Substitució de la tanca de l'exterior del patí
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00