Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/11/2013

Fira de Cultura, Fira de Vilanova

Ronda de mort a Sinera Ronda de mort a Sinera

El Teatre Principal serà punt d'informació de les activitats culturals que es faran durant aquests dies de la Fira

La Regidoria de Cultura obre les portes del Teatre Principal, durant els tres dies de la Fira de Novembre, de 12 a 14 h i de 17 a 20h, amb un punt d'informació que donarà a conèixer les activitats culturals que es desenvoluparan durant aquests dies. A més a més, es podrà visitar l'exposició: Ronda de mort a Sinera. El món espriuà d'Armand Cardona, on es mostra la relació que va establir Armand Cardona Torrandell, pintor vilanoví, amb l'univers espriuà.

Com a activitat especial, de 17 a 20 h, l'escenari del teatre acollirà projeccions vilanovines. Es mostraran les festes populars, concretament les realitzacions del Jan Latussek, sobre el Carnaval i la Festa Major. Les festes populars estaran acompanyades d'escenes populars vilanovines, gravades per Roig Toqués i Jordi Ferret i que estan dipositades a l'Arxiu Comarcal del Garraf. Els horaris de les projeccions els podeu consultar aquí.

Dissabte, de 17 a 20 h, com és habitual, les taquilles del teatre estaran obertes per a la venda d'entrades de la temporada estable del Teatre Principal i l'Auditori Eduard Toldrà.

En aquest punt d'informació es podrà recollir el programa d'activitats culturals i patrimonials que es duran a terme els dies de la Fira, així com també es podrà trobar informació dels equipaments culturals de la ciutat. Com a material específic s'ha elaborat una butlleta on les persones que ho desitgin podran omplir-la per rebre informació dels museus, i també es podrà trobar informació del projecte de micromecenatge engegat pel Museu del Ferrocarril a través de la plataforma VERKAMI per recuperar la locomotora Mataró.

El diumenge dia 10 a l'Auditori Eduard Toldrà, i dins la programació acadèmica, es previst el Concert per a arpa i cordes. Orquestra Gèrminans i Esther Piñol.


Altres activitats de museus i patrimoni

Al Centre d'Art contemporani La Sala destaca l'exposició Tom Carr. Reverberatio. Una mirada a la trajectòria artística de l'escultor i artista visual Tom Carr, un dels artistes més importants del panorama artístic contemporani català.
L'exposició es complementa amb una instal·lació lumínica a la plaça de les Casernes. La inauguració tindrà lloc el mateix divendres 8 de novembre a les 19.30h.

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer ha organitzat una jornada de portes obertes els dies 9 i 10 de novembre. Dins del programa d'activitats de l'Any Espriu 1913/2013 a Vilanova i la Geltrú, la Biblioteca Víctor Balaguer exhibeix el seu fons documental sobre aquest autor.

El Museu Romàntic Can Papiol oferirà una promoció d'entrades d'un 2x1 els dies 8, 9 i 10 de novembre. La visita a la casa sempre és amb guia i es realitza a les hores en punt. Les places per a grups són limitades i les entres es podran adquirir a la mateixa recepció del museu.

A més a més, diumenge 10 de novembre a les 12.30 h, dins el cicle de diumenges temàtics, hi haurà la visita comentada El rebost de l'àvia, per conèixer l'estil de vida a Can Papiol durant el segle XIX. Places limitades. Reserva prèvia al telèfon 93 893 03 82 o museupapiol@vilanova.cat. El preu és de 5 euros per persona.

La Torre Blava- Espai Guinovart obrirà especialment els dies 8, 9 i 10 de novembre en horari de 12 a 14 h i de 17 a 20 h, i l'entrada serà gratuïta.

El Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes oferirà una visita guiada especial adaptada al públic infantil per conèixer la família Cabanyes el diumenge 10 de novembre a les 11 h. Activitat adreçada a nens i nenes fins a 16 anys. L'entrada és gratuïta pel públic infantil i 2 euros per acompanyant.

El Museu del Ferrocarril de Catalunya ha organitzat visites comentades el dissabte a les 13.30 h i el diumenge a les 10.45 h. El diumenge 10 de novembre hi haurà l'activitat del Conte TREN de Víctor i els trens del Museu. Un conte perquè els més petits coneguin la història de les locomotores que hi ha al Museu.

Continuant amb els itineraris per la ciutat organitzats per la Regidoria s'ha programat una nova passejada per la Vilanova medieval L'itinerari urbà La Vilanova medieval. La Geltrú anirà a càrrec de l'arquitecte i estudiós del patrimoni Pere Marsé, i es farà el dissabte 9 de novembre a les 12 h. Informació i reserves tel 93 814 00 00 ext. 3148/ 3151. Places limitades. Activitat gratuïta.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00