Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/10/2016

Una exposició per prevenir el consum de tabac entre la gent jove

Es tracta d'oferir el màxim d'informació perquè puguin prendre la millor decisió    Es tracta d'oferir el màxim d'informació perquè puguin prendre la millor decisió

La mostra es podrà visitar a la biblioteca Armand Cardona del 2 al 15 de novembre

La Biblioteca Armand Cardona Torrandell acollirà del 2 al 15 de novembre l'exposició "El tabac al descobert", de la Diputació de Barcelona, per a la prevenció del consum de tabac entre el jovent.

La Diputació ofereix una hora de visita guiada i una xerrada adreçada a alumnes de 1r d'ESO, en la que s'explica als nois i noies de 12 i 13 anys que el tabac és una substància de gran poder addictiu que causa problemes greus de salut. Encara que pot semblar en un primer moment inofensiu, moltes persones comencen a fumar perquè els altres ho fan, perquè necessiten tenir les mans ocupades, perquè relaxa... Al cap de poc, s'adonen que aquesta substància forma part del seu dia a dia i, tot i que es pensaven que seria fàcil, deixar-ho es converteix en un problema difícil de resoldre.
"El tabac al descobert" convida a conèixer millor el tabac i tot el que l'envolta, perquè només si tenen tota la informació, els i les joves podran prendre la millor decisió.

Tota la informació de l'exposició aquí

A banda d'aquesta exposició, la Regidoria de Salut ha reprès aquestes setmanes d'inici de curs una nova edició dels tallers del Programa d'Animació Educativa de Salut Pública (PAESal), que ofereix diverses activitats perquè l'alumnat de primària i secundària de la ciutat adquireixin els coneixements, les actituds i els hàbits necessaris per adoptar estils de vida saludables. Els diferents programes de Salut Pública sobre els que s'ofereixen tallers són: el programa de prevenció del consum de drogues, el d'educació alimentària i nutricional, i el d'educació afectiva i sexual.
També s'ofereixen tallers de prevenció de la càries dental, de prevenció dels trastorns de la conducta alimentària, o de prevenció dels accidents de trànsit.
Més de 10.000 alumnes de Vilanova i la Geltrú participaran en aquests tallers organitzats per la Regidoria de Salut durant aquest curs 2016-2017: 230 tallers i 5.750 alumnes de primària, i 188 tallers i 5.640 alumnes de secundària.

Podeu veure fotografies i informació d'aquests tallers en aquest enllaç© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00