Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/03/2013

La imatge de la dona en la pintura, una visita comentada al Museu Balaguer amb motiu del Dia de la Dona

Can-Can. Joan Cardona. 1900 Can-Can. Joan Cardona. 1900

La visita es farà el 9 de març a les 5 de la tarda. Durant aquesta setmana el museu ofereix altres activitats relacionades amb aquesta commemoració

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, el Museu Víctor Balaguer proposa una visita comentada sobre la imatge de la dona en la pintura, del Romanticisme al Noucentisme. La visita tindrà lloc el proper dissabte 9 de març, a les 17 h, i serà gratuïta amb l'entrada al museu.

A través d'una visita centrada en la col·lecció de pintura del Museu, es proposa descobrir els diferents arquetips femenins de finals del segle XIX als inicis del segle XX, en la seva representació plàstica: la dona tradicional, la dama elegant, la femme fatale, etc.

Aquest, va ser un moment de canvis importants per a la dona. Va ser un període històric convuls políticament i socialment. Esdeveniments com la revolució industrial van generar tot un seguit de transformacions en la societat que van afectar la concepció que es tenia de la dona fins aquell moment. De fet, el tema de la dona esdevingué motiu d'un gran debat a tots els nivells: científic, filosòfic, sexual, etc.

L'art, com a reflex d'aquesta societat en constant evolució, ofereix en aquesta època imatges molt diverses de la feminitat, de vegades fins i tot contradictòries, però que no deixen de ser un mirall de les diferents concepcions existents sobre el gènere femení.

Durant tota la setmana del 8 de març, el museu ofereix també l'oportunitat de seguir un recorregut autoguiat sobre la imatge de la dona en les obres del museu, amb l'ajuda d'un díptic, i senyalització en les diferents obres que mostren aquests estereotips femenins al llarg de les sales del museu.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00