Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/10/2008

Vilanova, capdavantera en la millora del sistema judicial

 Parlaments en la jornada de portes obertes dels jutjats  La Consellera, Montserrat Tura, la presidentà del TSJC, M. Eugènia Alegret i l'alcakde de Vilanova, Joan Ignasi Elena

La Consellera de justícia, Montserrat Tura, vista Vilanova i posa la ciutat com exemple de millora de l'eficiència dels jutjats

Els jutjats de Vilanova i la Geltrú són pioners en la implantació de mesures per millorar l'eficiència dels jutjats. La Consellera de justícia, Montserrat Tura, va visitar dissabte l'edifici judicial, juntament amb l'alcalde de la ciutat, Joan Ignasi Elena, la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Maria Eugènia Alegret i el vocal del Consejo General del Poder Judicial, Ramon Camp, i va elogiar els esforços de totes les persones que han fet possible aplicar sistemes per augmentar l'eficiència.

 

La Consellera va visitar l'edifici judicial de la ronda Ibèrica en la jornada de portes obertes. Monserrat Tura va recòrrer les diferents dependències d'aquest edifici, que acull vuit jutjats de primera instància i instrucció, tres jutjats penals, el registre civil, el jutjat de guàrdia i altres dependències com la fiscalia, els serveis de metges forenses, el col3legi d'advocats i procuradors i un sala per als matrimonis.

 

L'alcalde de Vilanova, Joan Ignasi Elena, va voler destacar el canvi que ha suposat per la ciutat tenir en un mateix edifici els serveis judicials. Elena també va valorar el fet que la construcció de l'edifici judicial hagi ajudat a millorar la urbanització d'aquesta zona de la ciutat.

 

Els nous jutjats van començar a funcionar en la seva nova ubicació el mes de novembre de l'any passat. En aquest moment també es va posar el sistema informàtic Lexnet, que permet efectuar notificacions a través d'Internet, i la implantació de l'àmbit de treball comú per l'execució de sentències. La Consellera de Justícia va agrair el doble esforç que tant els treballadors judicials com la resta de persones vinculades als jutjats han fet per aplicar aquests nous sistemes i va dir que aquestes millores situen Vilanova i la Geltrú com a capdavantera i com a referent en el funcionament judicial de tot el país.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00