Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/03/2017

Propostes de convivència i equitat per celebrar el Dia Internacional de les Dones

Durant el mes de març s'ofereixen cursos, xerrades i activitats obertes a tothom

Les propostes de la Regidoria de Convivència i Equitat per al mes de març d'enguany es recullen de nou a l'Àgora de Convivència i Equitat, i ofereixen una gran varietat de cursos, xerrades i activitats diverses obertes a tothom.

El divendres 3 de març se celebra l'Equal Pay day, una activitat organitzada per l'Associació Talent Femení per reivindicar la desigualtat salarial que existeix entre dones i homes al voltant del Dia Internacional de la diferència salarial. Serà a les 12h a la plaça de la Vila, amb la lectura d'un manifest commemoratiu.

Al voltant del Dia Internacional de les Dones, el mateix divendres 3 a les 7 de la tarda, està prevista la representació d'una petita mostra de l'obra de Caterina Albert (Víctor Català) a càrrec de Maria Antonia Martorell, del grup de Teatre Les Inconyables del Casal de Dones.

Dissabte 4 de març a les 12 h a la Biblioteca Joan Oliva, hora del conte: "Tu tens pigues i jo, botons". A càrrec de Virginia Sanuy, actriu.

Del 6 de març a l'1 d'abril, exposició de còmic: "Ellas toman los lápices, el espacio y la palabra." A la Biblioteca Armand Cardona Torrandell.

El mateix dimecres 8 de març, Dia Internacional de les Dones, la plaça de la Vila serà l'escenari d'una decoració al·legòrica amb la simbologia de les dones a càrrec de les Grup de Dones del projecte Dona Identitat i Diversitat (DI) i la col·laboració d'alumnat de l'Escola Ítaca.

Tot seguit, ruta emocional per Vilanova i la Geltrú. Primera passejada per indrets de la ciutat que representen un record positiu viscut en primera persona per dones del projecte Dona Identitat Diversitat.

A les 19 h, a la plaça de la Vila, a càrrec de les entitats del Casal De Dones, lectura del manifest i accions teatrals, tot seguit manifestació, amb el lema " Les dones som la revolució".

A les 20.30 h el Documental del mes presenta al principal "Shadow Girl (Niña Sombra)", Dirigida per María Teresa Larraín, al Teatre Principal.

Dijous 9 de març a les 19.30 h i dissabte 11 de març a les 17.30 h, visita temàtica gratuïta "Dones artistes del Museu Balaguer" al Museu Víctor Balaguer.

Pel que fa a les activitats relacionades amb el premi Donart 2017, del 10 de març fins al 9 d'abril es podrà visitar a La Sala l'exposició "Habitar dins del cor. Roser Oter". Diumenge, 12 de març, a les 12 h, visita comentada a la mostra a càrrec de l'artista.

Divendres, 24 de març, a les 19 h, taula rodona amb intervencions de Mireia Rosich, directora del Museu Víctor Balaguer; Rosa Soler, presidenta de l'Associació de Dones La Frontissa; Ester Alsina, doctora en història de l'art, investigadora d'art i artista; i Francesca Calaf, pintora, poetessa, i comissària de Donart.

Dimecres 15 de març de 10.30 a 12 h, eines de ioga per a l'empoderament de les dones i millorar l'autoestima, a càrrec de Lali Jasjeev, a la sala noble de la Casa Olivella. Sessió gratuïta.
I a les 20 h, taula rodona: "Capital humà, el recurs més important de les empreses", a càrrec de Dones d'Empresa de l'ADEPG, a la Biioteca Joan Oliva i Milà.

Dissabte, 18 de març, a les 21 h, teatre documental amb "Clàudia. Història i identitat". Clàudia és memòria, revolució, valentia i justícia. A càrrec de la companyia La Conquesta del Pol Sud. Al Teatre Principal.

Cal fer especial esment a la renovada edició del 20è Concurs Fotogràfic L'Empremta Femenina, que té com a objectiu visibilitzar la imprescindible participació de les dones en l'avenç positiu de la nostra societat al llarg de la història, mitjançant un reportatge documental que reflecteixi l'aportació de les dones en diferents àmbits: laboral, social, familiar o d'oci a partir del dia 8 de Març . Els treballs es podran presentar fins el dia 28 d'abril al correu empremtafemenina@gmail.com. Consulteu les bases
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00