Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/02/2011

L'IMET celebra la primera sessió informativa sobre la preinscripció i la zonificació escolar

La sessió es va realitzar a la Sala d'Actes de l'IMET               La sessió es va realitzar a la Sala d'Actes de l'IMET

La xerrada va comptar amb un gran nombre d'assistents que van poder resoldre els seus dubtes. La preinscripció escolar s'iniciarà el dilluns 14 de febrer

L'Institut Municipal d'Educació i Treball va celebrar, ahir, la primera de les dues sessions informatives sobre el procés de preinscripció escolar al segon cicle d'Educació Infantil, Educació Primària i Educació Secundària Obligatòria, que es durà a terme del 14 al 25 de febrer, i sobre el nou model de zonificació escolar que entrarà en vigor el proper curs 2011-2012. 

La sessió, que estava destinada als pares i mares dels alumnes, va anar a càrrec de Míriam Espinàs, regidora d'Educació i Treball, Infància, Adolescència, Gent Gran i Equitat. Espinàs va destacar que amb aquest nou model de zonificació escolar es pretén "prioritzar que les famílies puguin escollir les escoles més properes i, així, la canalla pugui gaudir d'una vida de barri". A més a més, també va remarcar que gràcies a la nova mesura, VNG "ja no quedarà dividida de manera artificial".

La segona i última sessió informativa tindrà lloc, dijous a les 18 hores, també a la Sala d'Actes de l'IMET.

Preinscripció escolar 

Les famílies podran presentar les sol·licituds de preinscripció escolar al segon cicle d'Educació Infantil, Educació Primària i Educació Secundària Obligatòria, del 14 al 25 de febrer, tant al centre educatiu que escullin en primera instància com a la oficina InfoImet.

En aquest sentit, en els propers dies se seguiran celebrant diverses jornades de portes obertes per tal que les famílies puguin visitar les seves instal·lacions abans de l'inici del període de preinscripció.

Zonificació escolar

El proper curs 2011-2012 entrarà en funcionament el nou model de zonificació escolar aprovat recentment pel Consell Escolar Municipal, el qual prima barems de proximitat i garantirà l'accés a una escola propera al domicili al total dels 800 infants que el proper curs començaran educació infantil o primària i permetrà adaptar el sistema de preinscripció a les necessitats d'una societat i d'una ciutat que ha evolucionat considerablement en els darrers 10 anys. Aquest nou model només s'aplicarà al segon cicle d'Educació Infantil i a Educació Primària, de manera que no afectarà a l'ESO.

Els pares i mares poden consultar els centres educatius als que poden optar a fer la preinscripció amb la màxima puntuació (30 punts) a través d'un sistema informàtic. Per a fer-ho, només han d'indicar l'adreça del lloc de residència de l'infant. 

Descarrega't la foto

Informació sobre les preinscripcions en aquest vídeo: 

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00