Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/11/2013

Presentació de la prospectiva de l'activitat econòmica de Vilanova i la Geltrú

L'alcaldessa Neus Lloveras va qualificar el material obtingut d'esperonador, valuós i important

L'auditori de Neàpolis va acollir divendres la presentació de la prospectiva de l'activitat econòmica que el govern de la ciutat, conjuntament amb l'ADEG, ha dut a terme a través de diferents sessions al llarg dels darrers sis mesos, i que ha de constituir la base per a construir un Pla Estratègic de Vilanova i la Geltrú. L'acte va comptar amb la presència de gran part dels participants a les sessions, a més de l'alcaldessa Neus Lloveras; el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Gerard Figueras; el secretari general de l'ADEG, Isidre Also, i el Coordinador adjunt del pla Estratègic Metropolità de Barcelona, Joan Campreciós.

Gerard Figueras explicà que aquesta prospecció de l'activitat econòmica de la ciutat s'ha fet amb diferents objectius. "Volem saber que es pot fer des de l'Ajuntament per millorar l'economia de la ciutat. Volem que l'Ajuntament no destorbi a la creació d'activitat econòmica. tenim exemples pràctics com la implantació de la finestreta única empresarial i l'esdevenir una administració amiga. Volem sumar amb la Diputació de Barcelona i amb la Generalitat de Catalunya estan al servei de les empreses i dels emprenedors. Volem donar una resposta immediata a les necessitats dels empresaris i dels emprenedors, i veure com aquesta activitat pot generar llocs de treball. Per això hem volgut parlar amb gent d'aquí per fer un marc teòric, establir uns criteris d'implantació i sobretot que no quedi a un calaix. Volem treballar a llarg i a mitjà termini i escriure un discurs de ciutat coherent."

Isidre Also per la seva banda va fer una introducció amb diferents dades demogràfiques, mapes d'activitats, situació del mercat de treball, i l'evolució de l'automoció i la construcció. Així mateix explicà que s'havien fet sis sessions de treball amb 77 ciutadans als qui se'ls va preguntar com veien avui la situació econòmica de Vilanova i la Geltrú i com hauria de ser Vilanova i la Geltrú en l'horitzó del 2025 pel que fa a l'activitat econòmica. També es va fer una sessió de contrast amb tretze ciutadans del Garraf i del Penedès als qui es va preguntar la seva opinió sobre els punts febles i els punts forts de la ciutat i que els semblava la ciutat des del punt de vista econòmic. Isidre Also resumí les sessions dient que s'havia parlat de Vilanova i la Geltrú "com una ciutat mediterrània, acollidora, creativa, activa i amb oportunitats. Vilanova i la Geltrú s'ha de projectar com una ciutat mediterrània, ordenada, partícep dels seu entorn, influent i protagonista".

Joan Campreciós va voler felicitar la iniciativa conjunta de l'Ajuntament i l'ADEG i digué que "una estratègia no és un lema, una frase o una imatge, L'estratègia és contingut. Una estratègia ha de sorgir de dins i no pot estar marcada des de fora. Ha de sorgir d'un procés de compromís, Un pla estratègic no pot ser mai una norma marcada per l'autoritat. Ha de sortir de la base. El pla estratègic ha de tenir però, lideratge de les institucions públiques i privades i ha de clarificar les prioritats. I per a que funcioni, l'estratègia s'ha de dur a la pràctica, s'ha de considerar un instrument de canvi, i ha de tenir el compromís de totes les parts."

L'acte el va cloure l'alcaldessa Neus Lloveras amb una intervenció on afirmà que s'havia dut a terme una bona feina. "Després de les sessions tenim entre mans un material molt valuós i interessant que hem de seguir treballant. No és moment per a la relaxació. És important començar a dur a terme les propostes i sempre des del consens. És molt important planificar el futur amb compromís i responsabilitat. Crec que les sessions ens han donat una foto esperonadora. Tenim una ciutat amb futur."

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00