Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/04/2017

Queda damunt de la taula l'aprovació definitiva del reglament del Defensor de la Ciutadania

Sessió ordinària d'abril del Ple de l'Ajutament  Sessió ordinària d'abril del Ple de l'Ajutament

El Govern buscarà consensuar les al·legacions amb l'oposició

El Ple ordinari del mes d'abril va debatre ahir la desestimació de les al·legacions presentades al reglament del Defensor de la ciutadania. Finalment, després del posicionament del grups municipals i dels regidors i regidores no adscrites, el punt va quedar sobre de la taula.

El regidor de Participació Ciutadana, Juan Luís Ruiz, va explicar que el govern havia acceptat molts dels suggeriments fets per l'actual Defensor de la Ciutadania però que hi havia tres al·legacions que "entenem que no ha de formar part d'un reglament. La primera demana que s'especifiquin exactament els recursos propis de l'Oficina, després demana que la partida pressupostària la gestioni directament el Defensor" i la tercera, segons Ruiz, rebutja el fet que la persona que ocupi el càrrec no pugui pertànyer a un partit polític, sindicat o associació empresarial.

La regidora no adscrita, Ariadna Llorens, va manifestar la seva intenció de votar en contra de la desestimació. "No entenem que no s'admetin les al·legacions del defensor sortint" va dir.

Enver Aznar, membre de Som VNG, va lamentar que "no s'hagi modificat en res el reglament actual. És una llàstima, al final creiem molt en la institució però quan el mateix Defensor fa unes al·legacions no hi ha manera d'encabir-les."

El regidor de Ciutadans, Francis Àlvarez, va mostrar la voluntat de votar en contra del punt. "Semblava que hi havia acord en el fet que cal establir uns recursos. Difícilment algú té més experiència que el mateix Defensor".

Berta Belaskoain, en nom de la Candidatura d'Unitat Popular, va ser crítica amb el govern. "Ens preguntem quin és el nostre paper en el que vostès anomenen procés participatiu. Si no tenien intenció de canviar una coma no calia un anys de treball."

Juan Luís Ruiz, responsable de Participació Ciutadana, va proposar finalment deixar el punt sobre de la taula. "Com que volem consens, ho deixem sobre la taula, fins que tinguem els consensos necessaris".

Ple d'abril 2El Ple ordinari d'abril també va donar compte i debatre altres punts i mocions. Destaquen els tràmits relacionats amb la posada en marxa de la zona verda d'aparcament a Ribes Roges durant l'estiu, la ratificació la Declaració de Tarragona de la Xarxa de Ciutats i Pobles Cap a la Sostenibilitat per impulsar el turisme sostenible i compartit i l'adhesió a la Xarxa de Custòdia del Territori per part de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, entre d'altres propostes.Ple d'abril 2

En l'apartat de mocions es van aprovar per unanimitat dues propostes que van comptar amb la intervenció de representants d'entitats. M. Pau Munuera, en nom de l'Associació de dones la Frontissa va defensar la moció del Casal de Dones per la paritat en el nomenclàtor i Sergi Aguilar, en nom de l'Associació Garraf per la república va intervenir en la moció de solidaritat amb els treballadors acomiadats als tallers de Renfe a Vilanova i la Geltrú.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00