Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/03/2008

Vilanova i la Geltrú commemora el Dia Internacional de la Dona Treballadora

    La Fest@dona s'inclou dins els actes per commemorar el 8 de març La Fest@dona s'inclou dins els actes per commemorar el 8 de març

Els actes per celebrar el 8 de març van des de la lectura d'un manifest, fins a sopars, exposicions i un concert a l'Envelat

Vilanova i la Geltrú commemora aquest dissabte 8 de març el Dia Internacional de la Dona Treballadora amb una gran diversitat d'actes. 

La Lectura del manifest de commemoració de Dia Internacional de la Dona Treballadora, servirà per donar inici als actes programats per celebrar aquesta data. El manifest es llegirà a les dotze del migdia, a la plaça de la Vila. A la tarda, hi ha prevista la concentració i recorregut reivindicatiu de les dones de la comarca, que s'iniciarà a les sis de la tarda des de la plaça de les Neus i finalitzarà a la plaça de la Vila. 

Una altra de les activitats destacades d'aquest dissabte és la Fest@Dona que se celebrarà a l'Envelat, a partir de les onze de la nit. La Fest@Dona, organitzada per l'Associació de joves Espavila!, vol servir per promoure els grups i dj's femenins. Les actuacions aniran a càrrec de Personal Eye, Hipnosis Kardiaka, Ayesha, Dj Bembe, Pd Lulú i La Juntatemas. 

La posada en escena de l'obra teatral La Candidata és una altra de les propostes programades per commemorar el Dia Internacional de la Dona Treballadora. El Teatre de l'Orfeó, acollirà la representació, a partir de les vuit del vespre. 

També formen part del programa d'activitats diverses exposicions. Destaca l'exposició On són les dones? Espais femenins a l'art català dels segles XIX i XX, a la Biblioteca -Museu Víctor Balaguer. La mostra, que es podrà visitar fins al 27 d'abril, presenta un total de 66 obres procedents de 20 museus de la Xarxa de Museus Locals de Barcelona Les obres s'han ordenat seguint un itinerari temàtic, a partir de quatre àmbits o espais on hi apareix representat l'univers femení: els espais naturals, socials, urbans i domèstics. L'estructura de l'exposició vol donar una nova lectura sobre la representació de femenina, lluny de la tradicional dicotomia entre espai públic, associat al gènere masculí, i espai privat o domèstic associat al gènere femení. 

La Biblioteca Joan Oliva també se suma als actes de celebració del 8 de març amb l'exposició, Les dones als Llibres. Una selecció de fons documental de la biblioteca sobre aquesta temàtica. 

Dos sopars organitzats per l'Associació de Veïns de la Collada – Els Sis Camins, i l'Associació de Veïns del Fondo Somella completen la programació d'actes de commemoració del Dia Internacional de la Dona Treballadora.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00