Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/06/2008

El Museu Balaguer exhibeix obres de Goya, El Greco, Murillo, Ribera, Rubens i Van Dyck

Inauguració de la Sala Prado  Inauguració de la Sala Prado

Molts vilanovins i vilanovines van assistir a l'acte d'inauguració de la que és una de les millors sales Prado de l'Estat Espanyol

La inauguració de la nova Sala Prado va anar a càrrec de l'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena; la Cap de Dipòsits el Museo del Prado, Mercedes Orihuela; Josep Manuel González Labrador, diputat de l'àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona; i Mireia Rosich, directora del Museu Víctor Balaguer; en un acte que va ser seguit per un nombrós públic. La inauguració va incloure també un concert de música barroca a càrrec de Laia Frigolé i Josep Maria Duran.

Durant la inauguració, l'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena, va valorar la importància del Museu Balaguer per la ciutat i va destacar que Vilanova i la Geltrú és una de les poques ciutats on el primer museu que visiten els seus nens i nenes és el seu.

Mercedes Orihuela va oferir un repàs dels quadres exposats, explicant a quina època pertanyen i a quina temàtica. Va dir també que aquest era un petit tast. Orihuela va convidar a tothom que visités la Sala Prado del Museu Balaguer a visitar el Museu del Prado perquè, segons va puntualitzar 'sí, es muy grande, pero no le tengan miedo, les está esperando!'.

La directora del Museu, Mireia Rosich, va explicar el treball que s'ha fet per adaptar el Museu Víctor Balaguer per tal de mostrar amb la dignitat que es mereix el fons Prado. Per fer-ho possible, ha estat necessari resituar part de la col·lecció permanent en un altre espai i adequar l'espai que ara és la Sala Prado.

A banda, Josep Manuel González Labrador, va explicar que la remodelació de la Sala Prado havia estat possible gràcies a una subvenció de 24.000 euros de la Diputació de Barcelona. Aquest ajut s'inclou en la línia de treball que porta a terme aquesta institució, amb l'objectiu de dinamitzar els museus, fent que no siguin un equipament estàtic que sempre ofereix el mateix, sinó espais atractius que van renovant les seves propostes.

La nova Sala Prado del Museu Víctor Balaguer exhibeix de manera permanent vint obres dels grans mestres de la pintura barroca del segle d'Or espanyol, i algun exemple europeu de l'escola flamenca. S'hi poden veure obres d'El Greco, Goya, Murillo, Ribera, Rubens i Van Dyck. Les pintures estan agrupades en quatre àmbits temàtics: religió, monarquia, mites i al·legories, i natura, que inclou el bodegó o natura morta. 

Galeria d'imatges
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00