Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/03/2010

Comença la campanya de prevenció i control del mosquit tigre

Agents de la campanya porta a porta   Agents de la campanya porta a porta

El 6 d'abril comença el porta a porta a tota la ciutat, a càrrec de personal contractat mitjançant un pla d'ocupació de la Generalitat

Un any més, la Regidoria de Salut ja ha començat a treballar en la nova campanya de prevenció del mosquit tigre a Vilanova i la Geltrú. És per aquest motiu que, mitjançant un pla d'ocupació concedit per la Generalitat de Catalunya, s'ha contractat nou persones que ja treballen en les diferents campanyes adreçades a diversos sectors de la població. Dues d'aquestes persones estan realitzant, aquests dies, els tallers de prevenció del mosquit tigre a les escoles de la ciutat. Les altres set persones s'han contractat per fer la campanya informativa porta a porta que s'allargarà fins a finals de juny. 

Tal i com ja s'ha fet en anys anteriors, els informadors i informadores, degudament identificats, visitaran les llars vilanovines per tal d'explicar les mesures més efectives per evitar la proliferació del mosquit tigre. Recordem que aquest insecte acostuma a reproduir-se a l'interior de les finques urbanes. Plats sota testos, joguines, cendrers o altres estris exteriors que puguin acumular petites quantitats d'aigua són el lloc ideal perquè les femelles deixin els seus ous, que en una setmana hauran completat el seu cicle i es convertiran ràpidament en mosquits adults. La mesura més efectiva és la que cada persona pot fer a casa seva: evitar que s'acumuli aigua al pati, jardí, balcó o terrassa on es pugui reproduir el mosquit tigre.

Els i les informadores tenen la missió d'explicar les mesures preventives a la ciutadania, visitant-los a casa seva i oferint-se per identificar possibles punts de cria als espais exteriors de què disposin (pati, terrassa, jardí...). Abans no comenci la campanya domiciliaria les visites s'estan concentrant en escoles, edificis i altres espais municipals, amb l'objectiu de poder fer arribar la informació al màxim de gent possible. 

Consells i informació per al control del mosquit tigre.

Descarrega't la foto.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00