Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/10/2012

La Companyia d'Aigües de Vilanova i la Geltrú alerta d'un possible frau

Seu de la Companyia d'Aigües al carrer del Col·legi Seu de la Companyia d'Aigües al carrer del Col·legi

Diversos abonats alerten la Companyia d'Aigües i la Policia Local de les trucades que reben d'empreses que els ofereixen instal·lacions de tractament fent-se passar per treballadors de la companyia vilanovina i els proposen fer una anàlisi de l'aigua

La Companyia d'Aigües de Vilanova i la Geltrú ha detectat en les darreres setmanes un possible frau en relació al servei. Fins a 3 empreses diferents, que es fan passar per la companyia vilanovina, demanen dades personals als abonats amb el pretext de fer una anàlisi d'aigua a la seva llar i vendre'ls una instal·lació de tractament d'aigües.

Diversos abonats han alertat la Companyia d'Aigües i la Policia Local de les trucades que han rebut per part d'aquestes empreses. Segons han manifestat aquests usuaris, les empreses utilitzen, presumptament, mètodes poc ètics, adreçant-se principalment a persones grans, a qui demanen les seves dades personals i, suposadament els coaccionen perquè facin les anàlisis amb mètodes a priori poc seriosos.

Segons fons de la Companyia Municipal d'Aigües, es tracta d'un sistema de frau als abonats que ja és recurrent, però que últimament torna amb més intensitat.
Aquestes empreses venen aparells d'osmosi als habitatges utilitzen a vegades anàlisis falsificats i demostrant que l'aigua de l'aixeta, suposadament, és "tòxica".

Per tot plegat, l'empresa municipal recorda que tot el personal de la Companyia d'Aigües que treballa al carrer va degudament acreditat amb una tarja d'identificació, i que no passa pels habitatges fent analítiques d'aigua ni venent res.
També recorda que la qualitat de l'aigua de la ciutat és adient per usar-la per cuinar i per beure, i no s'ha de fer cas de qui utilitzi mètodes fraudulents per fer creure que no és prou bona.
Finalment, anima els ciutadans i ciutadanes que es considerin enganyats o que puguin constatar el frau per part d'aquestes empreses, a que presentin la corresponent denúncia.

Davant aquesta situació de possible suplantació del nom de l'empresa vilanovina, es vol alertar als abonats recordant-los que la companyia mai demana dades personals per telèfon, i advertint-los del risc de frau que suposa facilitar les seves dades, així com el risc de permetre l'accés al domicili a persones desconegudes.

La Policia Local incorporarà aquesta informació a les jornades sobre seguretat previstes pel mes que ve a casals d'avis i centres cívics.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00