Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/03/2015

L'alcaldessa de VNG s'ha reunit aquesta setmana amb el veïnatge del Prat de Vilanova i de Ribes Roges

  Neus Lloveras i Glòria Garcia amb els veïns i veïnes del Prat de Vilanova  Neus Lloveras i Glòria Garcia amb els veïns i veïnes del Prat de Vilanova

Neus Lloveras explica la voluntat de crear un pla quadrimestral de millores de manteniment a la ciutat, recollides per primera vegada en un inventari general

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú Neus Lloveras s'ha reunit aquesta setmana amb els veïns i veïnes del Prat de Vilanova i de Ribes Roges, per tal de copsar de primera mà les seves opinions i demandes respecte el seu barri.

La primera de les trobades va ser dimarts amb el veïnatge del Prat de Vilanova. Allà, l'alcaldessa i la regidora de Serveis Viaris i Mobilitat, Glòria Garcia, van fer balanç de la feina realitzada en aquest sector de la ciutat, fruit de peticions anteriors dels mateixos veïns i veïnes. Els nous espigons, la millora de la il·luminació o la poda selectiva d'algunes espècies han estat els aspectes ben valorats pels assistents. Sobre noves accions de millora s'ha requerit l'arranjament del mur de formigó del passeig, tapar alguns escocells, reparar voreres malmeses per l'acció dels arbres, demanar a l'ACA que revisi i reorienti la canalització que recentment ha fet a la riera, o fer seguiment a veïns que tenen molts gossos a casa seva, i que causen sorolls principalment a la nit.

Neus Lloveras ha aprofitat la trobada per explicar als assistents la intenció del seu govern d'elaborar un pla quadrimestral, durant la propera legislatura, per tal de donar solució a la llarga llista d'accions de millora de l'espai de la via pública a tota la ciutat. “Gràcies a aquestes trobades s'ha aconseguit disposar, per primera vegada, d'un inventari molt complet de tot allò que cal fer a tots els barris. Amb els 800.000 mil euros que la Diputació ens ha donat estem realitzant els treballs més urgents però la nostra intenció, de cara a la propera legislatura, és realitzar un pla quadrimestral per arreglar i posar al dia tot el que inclou aquest inventari”.

Trobada a Ribes RogesLa trobada d'ahir dimecres va ser a Ribes Roges, on l'alcaldessa es va reunir amb els veïns i veïnes, acompanyada dels regidors de Promoció Econòmica, Joventut i Comunicació, Gerard Figueras, i d'Urbanisme, Obres i Habitatge, Joan Giribet. Els assistents a la trobada van expressar sobretot demandes en aspectes de la via pública, com ara l'acumulació d'escombraries en els contenidors propers en alguns restaurants del passeig, o el calendari de funcionament i els horaris de les zones blaves.

D'una banda, els representants municipals van comprometre's a incrementar la presència de contenidors en moments puntuals de l'any, com ja s'està fent en alguns punts de la façana marítima, així com a conversar amb el gremi de restauradors per trobar una solució. Pel que fa a les zones d'estacionament regulat, l'alcaldessa no va descartar revisar els horaris existents i va explicar que “l'empresa municipal d'aparcaments està estudiant la implantació d'un sistema en què es pagui només pels minuts que s'utilitza la plaça”.

La trobada va servir també per explicar les actuacions fetes recentment a la zona del parc de Ribes Roges, de renovació de l'enllumenat, creació de rampes per garantir l'accessibilitat, substitució dels bancs i instal·lació de jocs infantils, que havien estat demandes del veïnat i que han suposat una inversió de 180.000 euros. S'ha pres nota d'altres peticions, com intervenir a la plaça del Canó per resoldre l'acumulació de l'aigua quan plou abundantment, fer recte el pont del carrer de Josep Coroleu o millorar les voreres estretes amb fanals o arbres i que dificulten la mobilitat, una actuació que requeriria una inversió molt important, tal com va apuntar l'alcaldessa.

A la reunió es va valorar positivament l'ampliació del carril bici, que passarà pel costat del parc i que facilitarà el desplaçament per la zona especialment en època d'estiu, en què el passeig està ocupat per parades i molts vianants. Alguns veïns es van queixar de la presència d'excrements a la platja i van proposar limitar-hi l'accés de gossos també fora de temporada. Neus Lloveras va comentar la dificultat per resoldre aquesta qüestió que depèn en bona part de la conducta dels amos, alhora que va explicar que els reforços policials fets per detectar actituds incíviques amb els animals estan funcionant.

La setmana vinent les trobades es faran amb els veïns i veïnes dels barris de Sant Joan i de Santa Maria.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00