Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/12/2010

S'inaugura l'exposició '20 personatges il·lustres de Vilanova i la Geltrú d'en Pep Ventura'

L'exposició es fruit d'un conveni entre l'Ajuntament de VNG i l'artista         L'exposició es fruit d'un conveni entre l'Ajuntament de VNG i l'artista

La mostra, que es podrà visitar a La Sala fins el 9 de gener, està formada pels retrats cedits per l'artista vilanoví

Ahir a la tarda es va inaugurar l'exposició '20 personatge il·lustres de Vilanova i la Geltrú d'en Pep Ventura', formada íntegrament per retrats de l'artista vilanoví cedits recentment a l'Ajuntament de VNG.

La mostra, que es podrà visitar a La Sala fins el 9 de gener, posa de manifest l'interès de Ventura per la nostra història comuna i ens apropa a la seva extraordinària tècnica i a la seva delicada sensibilitat per retratar destacat prohoms de la ciutat. En aquest sentit, l'exposició compta amb retrats de Víctor Balaguer, Francesc Armanyà, Josep Coroleu, Teodor Creus, Josep Font, Josep A. Garí, Francesc Gumà i Ferran, Amadeu Hurtado, Pere Mestres, Joaquim Mir, Enric Cristòfor Ricart o Eduard Toldrà, entre d'altres. 

retarts ventura
De la vintena d'obres exposades, l'artista vilanoví en va cedir 17 al consistori a principis d'aquest mes, mentre que les restants van ser donades anteriorment a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.

Conveni de donació
Ventura ha cedit aquest retrats en el marc d'un conveni de donació formalitzat el passat dia 10 de desembre amb l'Ajuntament de VNG. L'acord contempla la conservació i divulgació de la vintena d'obres, existint el compromís de conservar la col·lecció de forma unitària i exhibir-la a les dependències de l'Ajuntament de VNG.

Notícia relacionada
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00