Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/03/2014

VNG s'implica en el programa de suport a les cooperatives aracoop

La presentació del programa aracoop es va fer al Palau de la Generalitat  La presentació del programa aracoop, al Palau de la Generalitat

L'Institut Municipal d'Educació i Treball i la Mancomunitat Penedès-Garraf participen en el foment de les empreses d'economia social

El Govern de la Generalitat va presentar ahir el programa aracoop per fomentar la creació i el creixement d'empreses d'economia social i cooperativa. Aquest projecte té un pressupost de 900.000 euros (2013-2014) que permetrà dur a terme més de 400 activitats que implicaran al voltant de 6.000 persones. La regidora d'Educació i Ocupació, Ariadna Llorens, va ser-hi present perquè des de l'IMET s'està treballant en promoure la creació d'aquest tipus d'iniciatives.

Per Llorens "Vilanova és una ciutat històricament compromesa i implicada amb el cooperativisme i amb els seus valors associats. Volem que en la decisió d'emprendre un nou repte empresarial, la forma cooperativa també sigui estudiada com una possibilitat diferenciada , amb pros i contres, però amb unes avantatges socials clares. Per això des de l'IMET i des del Ajuntament, impulsem i participem en dotar de més presència social a les empreses d'economia social."

Aracoop preveu donar suport a la creació de 150 noves empreses a tot Catalunya, a l'enfortiment i viabilitat de 30 empreses joves i a impulsar el creixement i la internacionalització de 30 empreses d'economia social i cooperativa.

A Vilanova i la Geltrú es prevista pel 30 d'abril una sessió informativa sobre com crear i gestionar una cooperativa. La xerrada es durà a terme a l'Institut Municipal d'Educació i Treball, de 9:45 h a 11:45 h. L'IMET col·labora amb el Servei d'Iniciatives Econòmiques (SIE) de la Mancomunitat Penedès-Garraf per establir accions conjuntes en aquesta matèria. Precisament el president del SIE i primer tinent d'alcaldia de Canyelles, Joan Gonzàlez, va ser també present a la presentació d'aracoop. Gonzàlez creu que "la crisi, econòmica, social, però també ètica i de valors pot afavorir el repensar els criteris preferents a l'hora d'emprendre, de crear i de fer créixer una empresa, i la formula cooperativa és un model empresarial viable i transformador, que pot donar el tomb als elements que ens han deixat on som."

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, acompanyat del secretari d'Ocupació i Relacions Laborals, Joan Aregio, va presidir la presentació del programa. El conseller Puig va explicar que "el programa aracoop és fruit d'una voluntat compartida" i va subratllar que "el model cooperatiu està més vigent que mai".

L'acte també va comptar amb la intervenció del vilanoví Xavier López, director general d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, que va parlar sobre com "Renovar, ampliar i enfortir l'economia social i cooperativa a Catalunya".

El repte del projecte aracoop, que aplega més de 80 entitats públiques i privades, és situar l'economia social i cooperativa com un model empresarial viable i transformador a l'hora d'emprendre, crear i fer créixer una empresa. En concret, hi participen 34 entitats locals, 4 diputacions, 11 universitats i escoles de negoci, 4 institucions financeres, 7 associacions i fundacions, 20 Cambres de Comerç, col·legis i associacions professionals. 


Més informació AQUÍ
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00