Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/12/2014

Els empresaris vilanovins valoren els punts forts i els punts febles de la ciutat

 Trobada amb representants de diferents empreses locals   Trobada amb representants de diferents empreses locals

Trobada entre representats d'empresa i el Govern per intercanviar impressions

La qualitat de vida i les bones comunicacions per un cantó i la dificultat per trobar persones amb la formació adequada, per l'altra va ser els punts més destacats que es va posar damunt de la taula en la reunió de l'alcaldessa, Neus Lloveras, amb representants d'empreses de la ciutat. L'Ajuntament de VNG i l'Associació d'Empresaris del Garraf i el Penedès, ADEG, van organitzar ahir una trobada del govern vilanoví amb empresaris.

El regidor de Promoció Econòmica, Gerard Figueras, va explicar que l'objectiu de l'activitat era intercanviar experiències i facilitar el coneixement d'unes empreses amb les altres. Neus Lloveras, per la seva banda, va mostrar la voluntat de fer política des de la proximitat, "la política de promoció econòmica ha de ser de la mà dels sectors econòmics. No requerim protagonisme, hem de donar recolzament a les iniciatives que siguin capaces de generar activitat”.

El president de l'ADEG, Jordi Solé Tuyà va explicar que l'activitat s'havia organitzat amb l'objectiu “que us conegueu, per identificar oportunitats en el sentit mes ampli”, Solé Tuyà va agrair la presència dels empresaris i va manifestar el seu desig que aquesta fos la primera d'una sèrie de trobades amb el mateix format.

Els diferents representats de les empreses van parlar de dificultats com ara el peatge dels túnels del Garraf i de la necessitat de disposar de bona connectivitat. També van posar de relleu els punts forts de Vilanova i la Geltrú per ubicar-hi una empresa com és la qualitat de vida i les bones comunicacions. El debat més destacat però es va centrar en la necessitat de disposar de persones formades a la zona i com retenir-les. En aquest punt, i amb la presència d'un representant de l'Escola Politècnica de la UPC a Vilanova, es van exposar algunes iniciatives que s'ha dut a terme en aquest sentit.

Altres temes que també es van debatre van ser la necessitat d'aliances amb els territoris propers com ara l'Alt Penedès i l'aposta de la ciutat per alguns elements distintius particulars per tal d'atraure visitants i inversions.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00