Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/11/2007

Ports de la Generalitat invertirà prop de 900 mil euros al port de Vilanova, l'any 2008

 Dàrsena pesquera del port de VNG Dàrsena pesquera del port de VNG

La Generalitat invertirà 300 mil euros en la reordenació de la flota pesquera i 557.760 euros per l'ampliació de la zona logística portuària. La inversió prevista en els propers anys és de 12,3 milions d'euros.

Ports de la Generalitat preveu invertir, l'any 2008, prop de 900 mil euros en diverses actuacions al Port de Vilanova i la Geltrú. Destaca l'ampliació del sector comercial i la remodelació del dic d'abric per poder crear una futura zona d'activitats logístiques de suport portuari. Una actuació prevista en el Pla especial del port, aprovat definitivament l'estiu 2007, per a la qual es preveu una inversió de 12,3 milions d'euros. 

La primera anualitat, que correspon a l'any 2008, és de 557.760 euros. El projecte es troba actualment en fase de redacció. La segona de les inversions correspon a la reordenació de la flota pesquera del port de Vilanova i la Geltrú, a la qual Ports de la Generalitat hi destinarà 300 mil euros. Aquestes dotacions econòmiques formen part del Pla d'actuacions, inclòs en l'avantprojecte de pressupost 2008 de Ports de la Generalitat, aprovat recentment pel Consell de Govern de l'empresa. 

El Pla d'actuacions té com a principals objectius la modernització de les infraestructures i instal·lacions portuàries per adequar-les a la demanda del sector portuari, la promoció dels ports comercials per captar nous tràfics, la dinamització de l'activitat portuària, fomentant els sectors comercials, industrials, pesquers, esportius, culturals i turístics, així com també el manteniment de la sostenibilitat ecològica, aconseguint eficiència energètica, i donant cobertura de les noves necessitats en matèria de seguretat Uns objectius que tindran com a base la posada en marxa d'un conjunt d'activitats com els Plans especials dels Ports, l'aprofitament del domini públic portuari per altres activitats, la millora dels sistemes de comercialització del peix, la millora de la xarxa de serveis o la realització d'auditories energètiques.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00