Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/07/2007

La biblioteca municipal Joan Oliva acull l'exposició 'Traductores'

Fins al 12 de juliol  a la Joan Oliva   Fins al 12 de juliol a la Joan Oliva

La mostra fa una ullada històrica a la traducció de textos estrangers al català

Aquesta setmana s'ha inaugurat a la bilioteca municipal Joan Oliva l'exposició 'Traductores'. Una mostra produïda per la universitat de Vic, que es pot visitar fins el 12 de juliol. 'Traductores' mostra la trajectòria de 12 dones traductores i escriptores catalanes. És el resultat del treball de cinc anys del grup de recerca d'estudis de gènere, dona i societat del Centre d'Estudis Interdisciplinaris de la Dona de la Universitat de Vic. 

El visitant pot descobrir la trajectòria de les 12 dones escollides i conèixer algunes de les seves obres i feines més importants. L'exposició "Traductores" fa una ullada històrica a una activitat considerada sovint triplement subalterna: pel fet de reescriure textos d'altri, pel fet de traduir-los al català i pel fet d'haver-se'n encarregat dones. La tria se centra en alguns dels noms més representatius del segle XX, des de ben bé els orígens fins als nostres dies. Totes, en qualsevol cas, han contribuït a introduir nous corrents, noves idees i nous estils a la cultura catalana. Noms com Maria-Antònia Salvà, Carme Montoriol, Maria Teresa Vernet, Carme Serrallonga, Maria Aurèlia Capmany, Montserrat Abelló, Roser Berdagué, Helena Valentí, Maria Àngels Anglada, Marta Pessarrodona, Maria-Antònia Oliver i Maria-Mercè Marçal són alguns dels que ens trobarem. 

El recorregut de l'exposició segueix un ordre cronològic i, de cada traductora, en presentem les dades biogràfiques essencials, alguns textos introductoris a les seves versions, alguns comentaris que han rebut i una mostra d'originals acompanyada de les traduccions.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00