Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/10/2011

El projecte 'GetGetOne', guanyador del programa Yuzz-Neàpolis de talent jove de la Fundació Banesto

 Imatge dels guanyadors i finalista de l'edició 2011 del programa Yuzz-Neàpolis           Imatge dels guanyadors i finalista de l'edició 2011 del programa Yuzz-Neàpolis

El projecte guanyador viatjarà a Silicon Valley i, juntament amb el finalista obtindran una estada de sis mesos al 'cowork' de Neàpolis per desenvolupar la seva empresa.

David Fontanet i Ferran Olivella amb la plataforma de geolocalització 'GetGetOne' han estat dos dels guanyadors a nivell nacional de l'edició 2011 del programa Yuzz de la Fundació Banesto amb la col·laboració de l'Ajuntament de VNG, mitjançant l'espai Neàpolis. Es tracta d'un projecte web que permet a les persones, empreses i institucions adquirir una àrea de terreny virtual delimitada sobre Google Maps on penjar continguts digitals. La diferència respecte altres plataformes i, que els ha fet mereixedors d'aquest premi, és el fet que 'GetGetOne' permet delimitar un perímetre exacte sobre un mapa i permet entrar i sortir d'una àrea digital amb el mòbil per consultar continguts multimèdia. El reconeixement a aquest projecte i al talent dels seus creadors es traduirà en un viatge a Silicon Valley, San Francisco, amb l'objectiu que puguin donar a conèixer el projecte i fer-ne una realitat empresarial.

El lliurament de premis s'ha fet aquest migdia al Saló de Plens de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, on s'ha donat a conèixer també el projecte finalista, 'DomeEngine', d'Antoni Mayans i Diego Morales. La seva iniciativa pretén transformar la domòtica de la llar per tal de convertir la residència en una llar 2.0. Ambdós projectes a més, tindran com a premi local, concedit per l'Ajuntament de VNG a través de Neàpolis, l'estada gratuïta al 'Cowork' de Neàpolis, durant sis mesos.

A l'acte de cloenda i lliurament de premis del programa Yuzz-Neàpolis hi ha assistit l'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, la primera tinenta d'Alcaldia i regidora de Tecnologies i Societat de la Informació, Ariadna Llorens i la directora de la Fundació Banesto Societat i Tecnologia, Lola Gonzalo.

Prèviament al lliurament de premis i a l'anunci de l'equip guanyador, l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, ha volgut "felicitar els equips per les ganes de participar i perquè entre tots puguem treballar per canviar aquesta dinàmica de destrucció de llocs de treball que s'està donant actualment".

Per la seva banda, la directora de la Fundació Banesto, Lola Gonzalo, ha explicat que "l'objectiu de la Fundació i del programa Yuzz és el desenvolupament econòmic i la creació de feina" dues qüestions, ha continuat dient Gonzalo, "molt lligades a l'emprenedoria".

En aquests termes també s'ha expressat la primera tinenta d'Alcaldia i regidora de Societat de la Informació, Ariadna Llorens, qui ha evidenciat la importància del programa Yuzz per quan "un 20% del participants acaben finalment obrint la seva pròpia empresa". Aquesta creació d'empreses i el reconeixement del talent dels joves, segons Ariadna Llorens és també un dels objectius pels quals treballa l'Ajuntament de VNG. La regidora Llorens ha parlat del "gran esforç que vol fer l'actual govern municipal perquè Vilanova i la Geltrú sigui una altra vegada una ciutat generadora de talent i d'innovació". En aquest sentit, Ariadna Llorens ha qualificat Neàpolis com l'element clau que ha de fer possible l'èxit d'aquests projectes. 

participants yuzz neàpolis

L'acte ha finalitzat amb una foto de família de tots els participants i amb la intervenció de l'equip guanyador, format per David Fontanet i Ferran Olivella. Les seves paraules han estat d'agraïment per "l'oportunitat que han tingut i sobretot que els ha donat Vilanova i la Geltrú per poder desenvolupar el seu projecte". 

El programa Yuzz es va iniciar el 2009 a dues ciutats de l'estat espanyol i actualment ja en són 18 amb la participació de més de 400 joves de l'estat espanyol. L'edició 2011-2012 finalitza el període per rebre candidatures el 30 d'octubre i està obert a joves d'entre 18 i 30 anys. Per participar cal enviar les dades i omplir el formulari de la pàgina web www.yuzz.org.


Descarrega't la foto de portada

Descarrega't la foto de grup dels participants

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00