Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/05/2015

El Mercat Noucentista torna a obrir aquest diumenge a la plaça de les Cols

També hi haurà activitats complementaries com la Ruta dels Mercats i el vermut noucentista

Torna el Mercat Noucentista aquest diumenge a la plaça de les Cols de Vilanova i la Geltrú, a partir de les 10.30 h. Aquest acte està organitzat per l'Associació de Festes de Sant Isidre amb la col•laboració de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Al Mercat Noucentista els i les paradistes es vesteixen a l'estil de principis de segle XX, utilitzen balances antigues i els productes es disposen en cabassos. A banda de les fruites i hortalisses, hi haurà venda de productes artesans com cervesa i formatges, així com d'antiquari i degustació vins locals. La moneda pel mercat noucentista serà una reproducció d'un bitllet d'1 pesseta editat per l'Ajuntament durant la Guerra Civil. Com és habitual, haurà parades dels pagesos que vendran els productes a 60 cèntims la peça o el quilo. Al Mercat es podran adquirir productes de sínia, propis de la ciutat, com l'escarola, la col de paperina o els espigalls. Amb aquesta acció es vol fomentar el consum de productes de temporada i fruits autòctons com a opció de salut i de sostenibilitat.

Els locals Recó de les Cols, Can Mas, La Carmanyola i La Galeria, que recentment s'han constituït en l'Associació plaça de les Cols, també s'han volgut sumar a la festa i serviran el Vermut Noucentista. Tot plegat per gaudir d'una jornada matinal que tindrà el seu centre a la plaça.

El mateix diumenge, ARC Gestió Cultural ha tornat a organitzar la visita històrica als Mercats de Vilanova i la Geltrú. Es tracta d'una activitat guiada al preu de cinc euros per persona i per la que cal reserva prèvia al telèfon 639868491 o be al correu electrònic infor@arccultural.cat. La ruta és un camí des de la concessió del dia del mercat al segle XIV, fins el projecte i execució del que a hores d'ara és el mercat del centre. El recorregut desvetlla curiositats sobre els productes que es varen començar a vendre, els emplaçaments on es feien transaccions d'aliments com la plaça Major, la plaça de la Gallina o la Peixateria Vella.

També el divendres 15 de maig, diada de la festivitat de Sant Isidre, patró de la pagesia, l'associació de Festes de Sant Isidre, organitzen un concert a càrrec de l'Associació compartir experiències (COMPEX) a les 18 h. al Castell de la Geltrú.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00