Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/05/2013

Les herbes es tallen a mà

Els operaris treballaven aquest matí eliminant les herbes dels escocells a La Carrerada  Els operaris treballaven aquest matí eliminant les herbes dels escocells a La Carrerada

El servei de jardineria municipal deixa d'utilitzar herbicides amb Glifosat, tal i com es va comprometre en el Ple del mes de gener

El passat 14 de gener, el Ple Municipal va aprovar una moció presentada per la CUP per retirar l'herbicida amb glifosat de l'ús en la jardineria pública. La Regidoria de Serveis Viaris va demanar a l'empresa concessionària del servei de jardineria que estudiés les conseqüències econòmiques de retirar el glifosat, les repercussions en les dinàmiques de treball, i els possibles productes substitutius.

Desprès d'estudiar durant aquests mesos els productes autoritzats per al seu ús en parcs i jardins que no continguessin glifosat i que fossin d'una toxicologia menor, els tècnics han confirmat que no hi ha cap producte al mercat que pugui substituir el glifosat, ja que la resta de productes son més tòxics i més ineficaços. Cal recordar que l'ús d'aquest producte està permès per la Unió Europea fins a l'any 2015, i en els darrers anys s'havia reduït molt el seu ús a la ciutat de Vilanova i la Geltrú.

Vistes les circumstàncies i les alternatives de productes a utilitzar, s'ha decidit no utilitzar cap tipus d'herbicida. Aquest nou sistema de manteniment implica a partir d'aquest mes de maig haver de fer un ús més intensiu de la maquinària i dels treballs manuals, fet que afectarà les dinàmiques de treball dels treballadors.

En aquest sentit, la regidora de Serveis Viaris i Mobilitat Glòria García ha manifestat que "Ara cal explicar a la ciutadania que s'haurà d'adaptar a i tenir paciència davant d'aquesta nova situació, en la que les herbes, sobretot als escocells dels arbres, romandran més temps que fins ara abans de ser eliminades, especialment a la primavera i a la tardor."

Recorda la regidora que "en tot cas, es tracta d'herbes autòctones, i si no les eliminem amb herbicides estem actuant a favor del Medi Ambient".


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00