Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/12/2011

La campanya de control del mosquit tigre s'atura a l'hivern

Mosquit tigre

Durant els mesos de temperatures càlides s'ha intensificat la informació per prevenir la proliferació de l'insecte

Amb l'arribada del fred l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha tancat la campanya d'accions per al control del mosquit tigre, fins a la primavera que ve. La prevenció ha estat l'objectiu central de la campanya, com a millor manera per evitar-ne la nidificació i el desenvolupament de les larves. En aquest sentit, s'han realitzat 47 tallers en escoles, quasi 3.500 informacions en llars i el repartiment de fulls informatius en 48 edificis públics, entre d'altres mesures.

D'abril a octubre, quatre agents informadors han estat visitant les llars de la ciutat per explicar les mesures més efectives per prevenir la presència de l'insecte. En total, s'ha informat 3.489 domicilis, en els quals s'han realitzat 332 inspeccions. La seva tasca també ha arribat a 113 empreses i establiments on podria ser més habitual la proliferació del mosquit, com constructores, tallers mecànics, jardineries, hípiques i residències d'animals. Els agents informadors també han distribuït informació per les farmàcies i els centres d'atenció primària de la ciutat

Durant la campanya de control, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha intensificat també les actuacions de prevenció en els espais públics. Així, s'ha distribuït informació en 48 equipaments, mentre que els Serveis Viaris municipals han actuat en els parcs i zones verdes on els informadors han detectat un focus de cria. D'altra banda, la Companyia d'Aigües ha aplicat biolarvicida en els embornals i les reixes de la xarxa de la clavegueram on s'ha observat la presència de l'insecte.

En la tasca divulgativa, l'Ajuntament ha organitzat tallers a les escoles, instituts, escoles d'adults i de formació ocupacional, i als casals d'estiu. En total hi han participat 1.135 alumnes. A més a més, entre els mesos d'abril i maig es va reforçar la informació amb programes i reportatges a Canal Blau ràdio i TDT Garraf. D'altra banda, durant tot l'any l'espai de salut del web municipal www.vilanova.cat manté informació sobre el mosquit tigre, mesures preventives i tractament de les picades.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00