Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/07/2012

El projecte d'escultures amb tecnologia LED, guanyador del concurs tecnològic per a joves Yuzz-Neàpolis

 Ariadna LLorens, Albert Díez i Joan Carles Lluch durant la presentació del projecte guanyador    Ariadna LLorens, Albert Díez i Joan Carles Lluch durant la presentació del projecte guanyador

El guanyador viatjarà a Sillicon Valley a finals de mes i el 2n i 3r premi, obtindran una estada de 6 mesos al cowork de Nèapolis.

El projecte ONIS PIX:ART de Jordi Hijós i Albert Díez ha estat escollit com a guanyador entre la vintena de projectes presentats al centre de Vilanova i la Geltrú en l'edició 2012 del concurs de talent jove de base tecnològica Yuzz-Neàpolis Fundación Banesto. Com a premi, Jordi Hijós, en representació del projecte viatjarà a Sillicon Valley a finals d'aquest mes, juntament amb la resta de projectes guanyadors dels centres Yuzz de l'estat espanyol, per fer una estada a la meca de la innovació en l'ambit de les noves tencologies.

El projecte desenvolupat per Jordi Hijós i Albert Díez està basat en el disseny d'escultures amb tecnologia LED o projecció laser per combinar art i publicitat i aconseguir finançament privat per sufragar el cost de l'obra. A més el projecte contempla un acord amb els municipis per utilitzar l'espai públic i a canvi installar aquestes escultures que milloren l'espai públic sense cap cost per a l'administració local. 

yuzz 2 simulació del projecte ONIS PIX:ARt aplicat en una font d'aigua a l'espai públic

La primera tinenta d'alcaldia i regidora de Societat del Coneixement, Ariadna Llorens ha estat aquest matí a l'Espai de la Tecnologia i les Idees de VNG, Neàpolis per felicitar el guanyador. Albert Díez, un dels dos creadors del projecte, ha ensenyat la seva proposta i s'ha mostrat "molt satisfet per la bona acollida que ha tingut". Així mateix, la regidora ha destacat la importància "d'aquest concurs de talent a partir del qual gent jove, com l'Albert o en Jordi, poden desenvolupar les seves empreses amb el suport que els ofereix Neàpolis a través del cowork".

Pel que fa a la resta de premiats, s'ha escollit els projectes d'Eric Moliner; Adrià Rodríguez i Hector Teruel amb una proposta de videojocs d'entrega per capítols en segon lloc, mentre que Khalid Rougui ha obtingut el tercer premi amb una proposta d'identificació i control d'elements físics a partir de dispositius Tags. Ambdós projectes disposaran d'una estada de sis mesos al cowork de Neàpolis, per poder desenvolupar el seu projecte empresarial.

En el darrer trimestre de 2012 es donarà a conèixer els tres millors projectes de tots els centres Yuzz de l'estat espanyol que rebran una dotació econòmica de 30.000; 20.000 i 10.000 euros, respectivament, per col·laborar en la materialització del projecte emprenedor.

Actualment el projecte Yuzz per a joves que a Vilanova i la Geltrú desenvolupa Nèapolis, també es realitza en ciutats com Barcelona; Girona; Sant Cugat; Madrid; Las Palmas; Pamplona; Santander; San Sebastià; València; Saragossa; Alacant; Múrcia; Lleó; Valladolid; Càceres; Burgos; Ciudad Real; Àlava; Màlaga; Granada i Sevilla.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00