Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/05/2010

Les biblioteques de la ciutat proposen més d'una vintena d'activitats per als mesos de maig i juny

 Fira d'intercanvi de punts de llibre - 2009 Fira d'intercanvi de punts de llibre - 2009

Exposicions, presentacions de llibres, tallers, conferències i una nova edició de la Fira d'Intercanvi de Llibres, entre el més destacat

Les biblioteques municipals de Vilanova i la Geltrú, Joan Oliva i Mila, i Armand Cardona Torrandell, han iniciat la nova programació d'activitats per als mesos de maig i juny.

A nivell d'exposicions, la Biblioteca Armand Cardona acull fins el 28 de maig l'exposició De la revolución pacífica a la Unidad Alemana i del 24 de maig al 30 de juny oferirà MAUS, Relat d'un supervivent que es complementarà divendres dia 4 de juny amb la xerrada i visita guiada a l'exposició a càrrec de Quim Pérez. Per la seva banda, la biblioteca Joan Oliva acull fins el 18 de juny l'exposició Chasing the deam.

Les presentacions de llibres tindran com a protagonistes a la biblioteca Armand Cardona el divendres 7 de maig a les set de la tarda, Un ángel en el camino, de Jaume Sabater Palmés, acte que serà presentat per José Luis Aguilar i el còmic María y yo, de l'autor i il·lustrador Miguel Gallardo, divendres 14 de maig a les 19h. A la biblioteca Joan Oliva tindrà lloc la presentació de La meva guia de ioga, a càrrec de les seves autores Glòria Rosales i Gordana Vranjes, el dijous 20 de maig a dos quarts de vuit de la tarda.

Els tallers i conferències per a usuaris adults arriben de la mà de Mercè Anglès que oferirà a la biblioteca Joan Oliva el taller Llegir en veu alta: com aprendre a llegir textos correctament, que tindrà lloc els dies 13 i 27 de maig i 10 de juny, a les 18h, i a l'Armand Cardona, Begoña Aguilera oferirà el taller Elaboració de la biblioteca domèstica, divendres 11 de juny a les 18.30h. La conferència Llibres per a viure millor, tindrà lloc dilluns 7 de juny a la Joan Oliva i anirà a càrrec de Xavier Jané.

Altres activitats proposades són l'espectacle familiar, Màgia, que es farà a la biblioteca Joan Oliva el dissabte 8 de maig, i de l'Hora del Conte a càrrec de Sandra Rossi, dissabte 5 de juny, sota el títol A dormir Marina... Ambdós actes començaran a les 12h.

Una de les novetats d'aquesta programació és l'exposició que es podrà veure a la biblioteca Armand Cardona del 10 al 31 de maig de la selecció de punts de llibres presentats al 1r Concurs infantil de punts de llibres i dissabte dia 22 de maig a les 12 del migdia, Lola Casas oferirà el taller Poesia de colors. Seguidament hi haurà l'acte de lliurament del premi al guanyador o guanyadora del 1r Concurs de punts de llibre de la biblioteca Armand Cardona.

Per tal de celebrar el Dia Internacional de la Música la biblioteca Armand Cardona oferirà el taller Tot sona, a càrrec d'Edulis i adreçat a infants de 3 a 5 anys. Serà dissabte dia 19 de juny a partir de les 11.30h.

Finalment, la biblioteca Armand Cardona proposa dues noves sessions dels Dimecres locals, a les set de la tarda. La primera s'ha previst pel dimecres 26 de maig sota el títol Escriure per a infants. Marta Minel·la, Susana Peix, Montse Balada, Xavier Vernetta i Blanca Peribáñez faran arribar les seves experiències com a autors i autores que dirigeixen els seus escrits a lectors infantils i juvenils, El 30 de juny Pere Tapias, Francesc Murgadas, Xavier Mestres, Ramon Francàs i Trinitat Gilbert ens parlaran de La cuina als llibres.

Durant el mes de juny tenen lloc dues activitats a la biblioteca Armand Cardona que ja tenen un pes important dins del calendari de tots els usuaris vilanovins: la 8a Fira d'intercanvi de punts de llibres i el Mercat d'Intercanvi de Llibres, el MIL.

Enguany aquests dos actes tindran lloc dissabte dia 12 de juny, de 10 a 13.30 hores. L'Associació Punt i seguit és l'encarregada de l'organització de la 8a Fira d'intercanvi de punts de llibre, i la mateixa biblioteca Armand Cardona proposa a tots els usuaris compartir l'esperit d'aquest acte, que és l'intercanvi i la reutilització dels llibres. No són, en cap cas, documents per llençar o desfer-se'n i per tant, l'estat de conservació i el contingut han de ser coherents amb aquesta finalitat.

Consulteu aquí tota la programació
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00